7 moduri interesante prin care poți rupe rutina cotidiană

Rutina cotidiană este una dintre sursele principale de stres pentru omul modern. De aceea, este foarte important ca, periodic, să ai activități care să te ajute să te relaxezi. 

 

Folosește-te de timpul liber pentru a-ți încărca bateriile făcând ceea ce îți place. Suntem diferiți, deci fiecare se distrează și se relaxează în felul său. Poate că ai deja câteva hobby-uri pe care le practici frecvent, dar cu siguranță că există și alte activități pe care nu le-ai încercat și care sunt potrivite pentru tine.

Ți-am pregătit 7 sugestii de modalități prin care poți „evada” din cotidian:

Organizează o cină tematică

Dacă ești fan al emisiunilor culinare, poți alege formatul uneia dintre ele pentru a deveni chef de ocazia la tine acasă. De exemplu, vorbește cu prietenii și gătiți pe rând cine tematice. În cazul în care sunteți patru gazde, puteți face patru bilețele cu bucătărie italiană, mexicană, chinezească și românească. Trageți la sorți!

Amenajează o grădină

Chiar dacă stai la bloc, este foarte reconfortant să amenajezi o grădină în miniatură. Cumpără pământ și ghivece de diferite dimensiuni. Acasă poți crește plante aromatice, ardei iuți, chiar și castraveți și dovlecei. Există și meri sau lămâi care pot fi plantați în ghivece mari, rodind exact ca un pom din livadă.

Fă o baie cu spumă

3. -imagine fara descriere- (dcnews-3-6_23102300.jpg)

Destinderea este cât se poate de importantă pentru a fi eficient în tot ce întreprinzi. Rezervă-ți o jumătate de oră măcar din trei în trei zile pentru o baie cât se poate de relaxantă, cu spumă și cu uleiuri esențiale. Este un răsfăț veritabil, ca la spa. Încearcă să te deconectezi de la toate sursele de stres, un asemenea cadru fiind potrivit pentru starea meditativă care să te pregătească pentru orice provocare viitoare.

Construiește o căsuță pentru păsări

A venit vremea caldă și este frumos să petreci cât mai mult timp în mijlocul naturii. Întinde-te pe iarbă, închide ochii și ascultă trilurile păsărilor. Dacă vrei să faci o faptă bună, cumpără o trusă clasică de traforaj și construiește o căsuță pentru păsări, pe care o poți monta într-un copac din parc sau din fața blocului. Periodic, lasă în „pragul” căsuței semințe și apă.

Joacă-te pe internet

În zilele ploioase, te poți relaxa jucându-te pe internet. Există site-uri cu jocuri video care pot fi încercate în format multiplayer, așadar îți poți testa măiestria contra unor oponenți de pe tot globul. Și jocurile individuale sunt o variantă foarte bună pentru distracție și o sursă de adrenalină. Cu doar câteva click-uri sau atingeri de ecran, ai acces la platforme diverse în limba română, precum online casino SlotV, sau cum sunt cele pe care joci cărți, table și remi gratis.

Ieși cu bicicleta

2. -imagine fara descriere- (dcnews-1-15_10841000.jpg)

Mișcarea este printre cele mai bune metode de a te elibera de stres. Poți merge la sala de fitness, poți face sport acasă sau poți ieși cu bicicleta pentru o plimbare prin parc sau pe o distanță mai lungă, până în cel mai apropiat oraș. Pe lângă faptul că te relaxezi, obții un corp atletic și îți fortifici imunitatea organismului. După ce pedalezi câteva ore, ai parte de un somn foarte odihnitor.

Creează o capsulă a timpului

Fă un exercițiu de imaginație în care tu, cel din prezent, îi scrie ceva celui care vei fi peste zece ani, sau peste 20 de ani. Sau, poate vrei să scrii ceva pentru când copilul tău va împlini 18 ani. Introdu într-o sticlă hârtia pe care ai scris mesajul și pune-o într-un loc vizibil, ca să nu uiți de ea. Activitățile gen „capsula timpului” sunt captivante și pline de emoție, atât în momentul scrierii, cât și în cel al citirii gândurilor din prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel