EXCLUSIV  7 mld. de euro. Atât ne costă minivacanţele angajaţilor din administraţia publică. "Eu aş propune să le fie tăiat salariul, să sufere la pungă" / Chirieac: E scandalos! Nu v-aţi gândit că...

Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Minivacanţele angajaţilor din administraţie au un preţ. Preţ pe care-l plăteşte... România.

Jurnalistul Val Vâlcu, consultantul politic Cozmin Guşă şi analistul Bogdan Chirieac au estimat, în urma unei analize în platoul Deferiţi Media, cât pierde România de pe urma zilelor libere de care angajaţii din administraţia publică beneficiază peste an. Ba chiar au venit şi cu propuneri.

Val Vâlcu: Ştii cât ne-au costat minivacanţele din ultimii 5 ani? 7 miliarde de euro. Atât pierde România pe 31 decembrie pentru întârzierile din exerciţiul financiar trecut. Deci rămân fără 7 miliarde de euro fonduri europene. Eu aş propune să fie tăiat salariul, nu ştiu... sunt 1 milion de bugetari, înseamnă 7000 de euro de căciulă, să le scadă frumos, în tranşe, de la preşedintele Curţii Supreme până la ultimul referent din Primăria Vadu. Absolut toată administraţia să sufere această pierdere, pentru că nu şi-au făcut treburile, pentru că au tot amânat termenele, la Justiţie stai 5 ani, la Primărie stai 5 luni pentru orice autorizaţie, la ministerul nu ştiu care probabil că nu ţi-au dat-o nici acum... că aşa s-au pierdut 7 miliarde. Să fie împărţită paguba, într-o formă sau alta, să sufere şi la pungă cei care au fost în administraţie în ăştia ultimii 5 ani.

Cozmin Guşă: Da, pentru că este o lipsă de performanţă profesională pe care o plătim cu toţii.

Val Vâlcu a întărit: Momentan, plătim celui mai mare minister din România cu 2100 şi ceva de salariaţi cu 50% mai mult. Fondurile europene ne iau minus 30%, dar le plătim cu 50% în plus celor care lucrează cu fonduri europene.

Bogdan Chirieac a intervenit: E scandalos! Nu v-aţi gândit până acum, dar poate propunem lucrul ăsta. Anul viitor e, iată, campanie electorală... Nu v-aţi gândit că poate pe fiecare dintre axe o soluţie mai bună ar fi, decât să laşi administraţia care e nefuncţională, să foloseşti firme private care să administreze absorbţia fondurilor europene?

Cozmin Guşă: Şi care să poată să fie penalizate pentru că nu-şi îndeplinesc targetul!

Emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel