7 greșeli pe care le faci cu părul tău

A-ți spăla părul poate părea ceva ușor, însă află că există șapte greșeli care îți pot pune în pericol podoaba capilară. Utilizarea unui tip greșit de perie rupe firele de păr.

1. Îți piepteni părul în direcția greșită

Periatul părului de sus în jos poate duce la deteriorarea și ruperea acestuia. Cel mai bun mod de a desface părul este să începi la câțiva centimetri de vârfuri și să te îndrepți cu grijă spre rădăcini. 

2. Uiți de rădăcină

Deși este mai bine să începi să îți descurci părul la vârfuri, nu înseamnă că ar trebui să eviți rădăcina părului. Scalpul produce uleiuri bogate în nutrienți, care sunt esențiale pentru frumusețea și sănătatea părului. Distribuția acestor uleiuri până la vârfuri dă strălucire părului. 

3. Folosești o perie greșită

Utilizarea periei potrivite împiedică ruperea părului. Dacă ai părul ondulat și creț, optează pentru o perie tip paletă, deoarece îți va descurca părul încâlcit. Dacă părul tău este drept și nu are volum, o perie cu peri de mistreț va aluneca ușor prin șuvițe, fără a le deteriora.

4. Te piepteni prea des

Nu trebuie să te piepteni de multe ori pe zi, deoarece poate slăbi firul de păr. Și, indiferent cât de bună este tehnica de periere a părului, asigură-te că îți cureți periodic peria de păr. Utilizarea unei perii murdare înseamnă că răspândești celulele moarte ale pielii prin păr.

5. Folosiți aceeași perie, indiferent dacă părul este umed sau uscat

Părul ud este predispus la rupere și utilizarea unei perii greșite îl poate deteriora cu ușurință. Părul ud poate fi descurcat cu un pieptene cu dinți largi. 

6. Îți piepteni părul prea viguros

Specialiștii în îngrijirea părului nu recomandă perierea părului creț atunci când este uscat, ci să folosești în prealabil un spray pentru descurcarea părului. Pieptănarea părului prea viguros poate duce la deteriorarea și ruperea lui.

7. Nu folosești peria înainte de a intra la duș

Pieptănarea părului înainte de a intra în duș poate preveni încurcarea acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel