60 de studii și opt consultații din Rusia NU au reușit să dezvăluie otrava din corpul lui Navalnîi

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Medicii ruși susțin că au efectuat 60 de studii biochimice și opt consulații în cazul otrăvirii lui Alexei Navalnîi.

În timp ce Alexey Navalnîi se afla în terapie intensivă în Omsk, a fost efectuat un control pe scară largă a stării sale, toxicologia a fost versiunea principală, dar nu a fost confirmată, a declarat toxicologul șef din regiunea Omsk, șeful departamentului de otrăvire acută al spitalului de urgență nr. 1 din Omsk, Alexander Sabaev, potrivit Interfax.

"Au avut loc opt consultații, 60 de studii biochimice, mai multe cardiograme, monitorizarea constantă a sistemelor corporale cu echipamente bune, metode de diagnostic instrumental și de radiații (...) au exclus toate cauzele posibile ale unei astfel de stări de criză. Toxicologia a fost în primul rând, acesta a fost primul studiu și opt ore mai târziu, răspunsul a fost că nu au existat substanțe toxice ", a spus el.

Neagă prezența otrăvii

Anterior, un reprezentant al Institutului de Cercetare Sklifosovsky a menționat că analiza fluidelor biologice ale lui Navalnîi efectuată la institut nu a dezvăluit urme de otravă și nici  substanțe otrăvitoare din grupul compușilor organofosforici, de care aparține Noviciok.

"Acesta nu este un Noviciok, nu este deloc un compus organic de fosfor, nu este deloc otrăvitor. Este o boală. Este un sindrom metabolic. Este o comă metabolică rezultată dintr-o tulburare metabolică și a progresat rapid", a spus Sabaev pe 8 septembrie.

Pe 4 septembrie, Sabaev a spus că Navalnîi pierde în greutate, urmează o dietă și, cu cinci până la șapte zile înainte de spitalizare, a început să aibă probleme cu digestia și nutriția. Agravarea, potrivit medicului, ar putea fi cauzată de stres sau chiar de lipsa micului dejun. Medicii din Omsk au spus că diagnosticul lor a constituit o încălcare a metabolismului glucidic pe fondul pancreatitei.

Alexei Navalnîi, unul dintre principalii opozanți ruși, a fost transportat în Germania după ce a intrat în comă în urma unei otrăviri. Medicii germani au declarat că Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță din grupul Noviciok. Acum două zile autoritățile din Germania au anunțat că Alexei Navalnîi a ieșit din comă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel