60 de intervenții în fiecare oră. Zi plină pentru pompierii din întreaga țară

12 noiembrie a fost o zi plină pentru pompierii din întreaga țară!

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele aproape 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

Mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Astfel, la nivel național, 1.172 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (297 cazuri), urmată de județele Cluj (55 cazuri) și Constanța (52 cazuri).

În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 38 de incendii, precum și în alte 319 misiuni destinate protecției comunităților.

Intervenție dificilă în Giurgiu

O intervenție revelantă desfășurată de pompierii militari a fost cea din județul Giurgiu. Astfel, în cursul zilei de ieri, salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un magazin, în localitatea Joița. Ajunse la locul evenimentului, echipajele de stingere au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum, existând posibilitatea de propagare la o casă aflată în apropiere. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, flăcările au fost localizate și lichidate rapid, astfel încât, nu au fost afectate gospodăriile din proximitate.

O altă misiune complexă, gestionată tot în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Suceava, unde echipaje de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină în urma unui accident rutier produs între două autoturisme și un autocamion, pe raza localității Pojorâta. Ca urmare a impactului puternic, evenimentul s-a soldat cu 7 victime, dintre care doar două au necesitat îngrijiri medicale la fața locului. După acordarea măsurilor de prim ajutor, una dintre acestea a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

10 mesaje RO-ALERT

De asemenea, în perioada supusă raportării, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 9 mesaje privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări privind respectarea regulilor de distanțare și igienă, obligativitatea purtării măștii de protecție și instituirea carantinei zonală, în județele: AR, BC, BT, IL, NT și SJ și 1 mesaj privind prezența animalelor sălbatice în județul BV.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel