6 milioane de "arbori vindecători" vor fi plantaţi în memoria victimelor COVID-19

Arborii vinecători vor fi plantaţi în memoria victimelor pandemiei / Foto: Pexels
Arborii vinecători vor fi plantaţi în memoria victimelor pandemiei / Foto: Pexels

O fundaţie din Costa Rica s-a angajat să planteze aproximativ 6 milioane de copaci în întreaga lume în memoria victimelor pandemiei de COVID-19. Gestul se înscrie într-o iniţiativă internaţională numită "Healing Trees" ("Arbori vindecători").

Lăudabila iniţiativă lansată în Costa Rica de Fundaţia San Ramón Carbono Neutral urmează să culmineze cu un eveniment internaţional de plantare de copaci ce va avea loc pe 4 şi 5 mai, potrivit preşedintelui organiaţiei, José Zaglul. "Acest copac va creşte mult. Va fi puternic ca tatăl meu. Ne va aminti de el", a declarat pentru AFP Silvia Lobo, în vârstă de 37 de ani, care a mers luni împreună cu mama ei la o fermă din regiunea Esparza, în provincia costieră Puntarenas, pentru a planta un arbore în memoria tatălui său, decedat anul trecut, în luna mai, în urma COVID-19. Pentru Silvia, este vorba despre "comemorarea victimelor acestei pandemii. De a oferi, literalmente, oxigen planetei. Fiecare copac din lume va creşte cu dragostea celui care l-a plantat", a spus ea.

"Acest virus nu face discriminări"

Ana Victoria Vasquez, în vârstă de 56 de ani, care şi-a pierdut soţul de asemenea în luna mai, a răspuns iniţiativei, plantând un copac în amintirea lui. "A plecat, dar acum un copac îl reprezintă", a declarat ea. "Şi eu am pierdut rude", a spus José Zaglul adăugând că "acest lucru face posibilă onorarea lor, pentru că arborii dau viaţă". "Acest virus nu face discriminări" între cei pe care îi ucide, a subliniat el. "A ajuns să ne amintească faptul că suntem cu toţii o singură familie, motiv pentru care ni s-au alăturat organizaţii şi personalităţi din întreaga lume", a declarat Zaglul.

100.000 de pomi fructiferi în sate din Camerun


Preşedintele fundaţiei a precizat că mai multe ONG-uri au răspuns iniţiativei, în Africa, Asia, Statele Unite şi America Latină. Printre acestea şi Better World Cameroon, care va planta 100.000 de pomi fructiferi în sate din Camerun care vor beneficia astfel şi de o sursă de hrană şi comerţ. Fundaţia s-a bucurat de asemenea de susţinerea unor personalităţi precum americanul Steve Kerr, antrenorul Warriors din National Basketball Association (NBA), sau cântăreţul columbian Fonseca. Pandemia a ucis oficial peste 5.813.329 de persoane în întreaga lume de la sfârşitul lunii decembrie 2019, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP luni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează, luând în considerare supra-mortalitatea asociată direct şi indirect COVID-19, că bilanţul pandemiei ar putea fi de două până la trei ori mai mare comparativ cu cifrele oficiale. În Costa Rica, o ţară cu cinci milioane de locuitori, datele oficiale indică 745.949 de cazuri de COVID-19 şi 7.730 de decese începând din martie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel