51 de percheziții, în mai multe județe. Tutun produs și comercializat ilegal, prin poștă sau curierat

Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay
Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay

51 de percheziții domiciliare se desfășoară, joi dimineață, în vederea destructurării unor grupări infracționale specializate în producția și comercializarea ilegală de tutun.

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 51 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în producția și comercializarea ilegală de tutun de fumat, prin intermediul serviciilor poștale și de curierat. Sunt vizate atât locuințele persoanelor bănuite, locurile de producție și de depozitare, cât și mai multe oficii poștale.

33 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, anunță IGPR într-un comunicat de presă. 

Astfel, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 22 de percheziții domiciliare (București-8, Ilfov-2, Călărași-8 și Olt-4) și pun în executare 11 mandate de aducere, în baza delegării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar penal privind infracțiuni prevăzute de Codul fiscal și de contrafacere de marcă.

De asemenea, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 2 București efectuează 16 percheziții domiciliare (București-1, Ilfov-4, Călărași-6, Prahova-4 și Buzău-1) și pun în executare 12 mandate de aducere, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, privind infracțiuni prevăzute de Codul fiscal.

Totodată, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița efectuează 7 percheziții domiciliare (Ialomița-3, Călărași-2, București-1 și Ilfov-1) și pun în executare 7 mandate de aducere, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, privind infracțiuni prevăzute de Codul fiscal.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea efectuează 6 percheziții domiciliare (Vrancea-2, Dolj-4) și pun în executare 3 mandate de aducere, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, privind infracțiuni prevăzute de Codul fiscal.

La activități participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Dolj, Prahova, Buzău, precum și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și echipe de luptători ale serviciilor pentru acţiuni speciale, se mai precizează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel