500 lei, lunar. Răsturnare de situație! Decizia, ANULATĂ

Tribunalul București a decis în primă instanță anularea unei decizii care prevedea că locuitorii din Ilfov care lucrează în Bucureşti sau îşi duc copiii la şcoală cu maşina ar putea primi lunar 500 lei pentru benzină, dacă sunt de acord să îşi împartă autoturismul cu alţi vecini.

„Tribunalul București a decis în primă instanță anularea Hotărârii de Consiliu General a Municipiului București nr. 790/22.11.2018 - privind aprobarea programului Stimularea mobilității și descongestionarea traficului din Municipiul București. Actul a fost anulat în urma sesizării instanțelor de către organizațiile CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și ActiveWatch. Cele două organizații au arătat în instanță că proiectul de act normativ a fost votat în cadrul Consiliului General fără a fi fost supus dezbaterii publice, așa cum o cere legislația în vigoare. Mai mult, pentru acest proiect de hotărâre de Consiliu General, mai multe organizații non-guvernamentale au solicitat în scris organizarea unei dezbateri publice. Deși proiectul de hotărâre a suscitat mult interes din partea publicului, reprezentanții Primăriei Generale nu au dat curs solicitării noastre și au decis să supună acest proiect votului Consiliului General fără respectarea normelor minime de implicare a cetățenilor și de transparență decizională”, transmite ActiveWatch într-un comunicat de presă.

Hotărârea anulată prevedea că vecinii care merg în Bucureşti în aceeaşi zonă la serviciu sau au copiii la şcoală pe un traseu comun pot împărţi o maşină şi le va fi decontat combustibilul până la 500 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel