50.000 de sindicalişti vor protesta împotriva Codului Muncii

miting piata victoriei
miting piata victoriei

Sindicaliştii au început să sosească în Piaţa Constituţiei, unde la ora 12.00 începe protestul faţă de modificările aduse de Guvern la Codul Muncii şi asumate prin angajarea răspunderii, liderii confederaţiilor anunţând aproximativ 50.000 de participanţi la acţiune.

Unii sindicalişti din ţară au plecat spre Bucureşti în noaptea de marţi spre miercuri. Autocarele şi microbuzele care îi aduc pe aceștia din ţară au început să intre în Bucureşti în jurul orei 9.00, prin şase puncte: autostrăzile A1 şi A2, DN1 (Fântâna Mioriţa), DN2 (şoseaua Colentina), DN6 (şoseaua Alexandriei) şi Şoseaua Chitila, scrie Mediafax.

Jandarmii și polițiștii însoțesc coloanele de manifestanţi până în Piaţa Constituţiei, unde între orele 12.00 şi 18.00 are loc mitingul de protest.

Trafic rutier restricționat

Traficul rutier a fost restricţionat de miercuri, la ora 5.00, până joi, la ora 3.00, pe Bulevardul Libertăţii, sensul dinspre bulevardul Naţiunile Unite către Calea 13 Septembrie. Totodată, miercuri, de la ora 9.00 până la ora 22.00 este restricţionat în totalitate traficul rutier pe Bulevardul Libertăţii, între Bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie şi pe Bulevardul Unirii, între Piaţa Constituţiei şi intersecţia cu Bulevardul Regina Maria.

Acțiunea de protest de la sediul Parlamentului vizează modificările aduse de Guvern la Codul Muncii şi asumate prin angajarea răspunerii. Se doreşte a fi un sprijin în încercarea parlamentarilor din opoziţie de a demite Guvernul, prin moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate".

Sindicaliştii spun că le rezervă parlamentarilor o surpriză referitoare la nişte pietre de mărimea ouălor XXL. Ca "bonus", aproximativ 300 de angajaţi din penitenciare, îmbrăcaţi în uniforme, vor veni la mitingul de la Palatul Parlamentului cu un set complet de gratii, în mărime naturală.

De asemnea, liderii sindicali împreună cu Uniunea Social Liberală au făcut apel la toţi cetăţenii nemulţumiţi de locul de muncă, întrucât Codul Muncii asumat de Guvern îi va afecta pe toţi angajaţii.

La protest şi-au anunţat participarea şi copreşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel