4.000 lei net. Marius Nistor: „Sorin Cîmpeanu a introdus un articol interesant despre salarii în Legile Educației. Deca l-a susținut”. Rezultă că s-a opus PSD

Inguam Photos / Octav Ganea
Inguam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, pe vremea când era ministru al Educației, spunea că vrea ca salariul minim pentru profesori să fie de 4.000 de lei net. Acest lucru îl trecuse în Legile Educației.

Ligia Deca a susținut această idee. Legile Educației au intrat în Parlament și acolo s-a schimbat situația. Din moment ce Sorin Cîmpeanu și Ligia Deca sunt de la PNL și au susținut ca salariul minim de 4.000 lei net să fie cuprins în Legile Educației, rezultă că PSD a votat contra. În Parlament s-a rupt filmul, iar singurii suspectați că erau interesați să nu se întâmple lucrurile cum doreau liberalii erau Marcel Ciolacu, care voia să preia guvernarea fără să aibă afectat bugetul, la fel și Adrian Câciu, ministrul de Finanțe și Marius Budăi, ministrul Muncii.

Marius Nistor, lider sindical, a făcut referire la acest subiect, luni seară, la Antena 3 CNN, în emisiunea „Sinteza zilei”, fără a preciza cine s-a opus ideii lui Sorin Cîmpeanu, idee care a fost susținută și de Ligia Deca.

„Aș vrea să vin cu următoarea clarificare vizavi de faimosul articol, cel legat de salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată care ar trebui să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Ministrul care l-a introdus în pachetul legislativ este Sorin Câmpeanu. Mai departe, ministrul Ligia Deca l-a susținut.


La Ședința de Guvern, unde a fost validat pachetul legislativ, articolul respectiv a dispărut. În momentul în care s-a intrat cu pachetul în Parlament, eu am participat la ședința care a avut loc la Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților și am cerut categoric reintroducerea articolului în cauză. Și colegii noștri de la FSLI au făcut același demers.


În momentul în care articolul nu trece nici în Parlament este clar că s-a luat o decizie la un anumit nivel și trebuie să și-o asume toate cele trei partide care formează coaliția majoritară pentru că lucrurile acestea puteau fi clarificate atunci”, a spus Marius Nistor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel