Urmărește emisiunea live


350 milioane de euro, sprijin pentru transportatori. Ministerul Transporturilor, anunţ

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Ministerul Transporturilor vine cu lămuriri pentru operatorii români în domeniu cu privire la situaţia la nivel european.

"Ținând seama de evoluția situației SARS COV-2 din țara noastră și a unor măsuri luate de unele state ale Uniunii Europene, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor recomandă tuturor operatorilor români implicați în derularea activităților de transport internațional să se informeze, în prealabil, asupra măsurilor specifice aplicabile în statele în care aceștia urmează să își desfășoare activitatea sau urmează să deruleze operațiuni de tranzit cu privire la intrarea lucrătorilor în transporturi auto sau a persoanelor transportate în statele respective, dar și a eventualelor restricții aplicabile mijloacelor de transport.

Respectarea măsurilor de siguranță împotriva SARS COV-2, de către lucrătorii în transporturi, privind igienizarea mijloacelor de transport sau cele de distanțare, în cazul pasagerilor transportați, este obligatorie", transmite Minsterul Transporturilor.

Schemă de granturi

"Deși transportul de marfă este exceptat de la măsurile impuse de statele respective, consultarea în timp real a tuturor regulilor de acces în fiecare dintre aceste state este necesară. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor va continua să sprijine și să informeze permanent, împreună cu Comisia Europeană și uniunile profesionale din industrie, operatorii români implicați în derularea transportului internațional.

De asemenea, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor va sprijini aprobarea, în cel mai scurt timp, de către ministerele responsabile a schemei de granturi destinată companiilor afectate de COVID-19. Bugetul alocat este de 350 milioane de euro, iar eligibilitatea pentru firmele de transport are o valoare de până la 125.000 euro", se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel