35.000 dosare ale persoanelor încadrate cu handicap sunt suspecte de fraudă

Botis_Ioan_Nelu
Botis_Ioan_Nelu

Autorităţile au verificat până în prezent peste 140.000 dosare de încadrare în handicap, iar 35.000 dintre acestea prezintă suspiciuni de fraudă, toate cazurile suspecte urmând să fie controlate de către comisii de reevaluare din care vor face parte şi medici, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botiş.

"Ne orientăm spre acele cazuri care prezintă suspiciuni şi, pentru a rezolva aceste cazuri, am venit cu o modificare în care înfiinţăm comisii de reevaluare a acestor cazuri, mă refer doar la cazurile la care există suspiciuni, comisii care vor întocmite la nivel central şi vor fi mobile. Aceste comisii se vor deplasa în fiecare judeţ, nicio persoană cu handicap supusă reevaluării nu se va deplasa la Bucureşti, ci se va deplasa doar la centrul de judeţ, unde comisia va face reevaluarea dosarului",a spus ministrul, la finalul şedinţei de luni a Guvernului.

El a asigurat că vor fi verificate toate cele 550.000 de dosare ale persoanelor cu handicap grav şi accentuat.

140.000 cazuri, dintr-un total de 550.000 dosare ale persoanelor cu handicap grav şi accentuat, au fost verificate de un inspector social, de un medic şi, în unele cazuri, şi de un reprezentant al prefecturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel