35.000 de litri de petrol, înlocuiți cu APĂ. Percheziții de amploare

Sunt percheziții de amploare la hoții de petrol. 

45 de percheziții domiciliare au efectuat polițiștii de la Transporturi din Constanța, într-un dosar la persoane suspecte că au furat 35.000 de litri de petrol, înlocuiți, ulterior, cu apă. 

Perchezițiile au fost făcute pe raza județelor Constanța și Ialomița, fiind ridicate bunuri în valoare de aproximativ un milion de lei, anunță Poliția Română, conform Mediafax. Un număr de 35 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

”În urma cercetărilor desfășurate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict, 8 bărbați, angajați ai unor societăți comerciale cu profil transport rutier, care sunt bănuiți că ar fi sustras produse petroliere din încărcătura transportată”, anunță sursa citată.

Cum acționau hoții de petrol

Din investigații a reieșit faptul că, în timp ce s-ar fi deplasat cu încărcătura de combustibil spre o anumită destinație, bărbații s-ar fi abătut de la traseu și ar fi oprit la anumite locații, unde ar fi descărcat o parte din marfă.

Ei sunt bănuiți că, vineri noaptea, ar fi sustras 35.000 de litri de produs petrolier, pe care l-ar fi înlocuit cu apă. Odată ajunși la destinația de livrare a produselor petroliere, persoanele în cauză ar fi fost ajutate de angajați ai societății comerciale pentru a nu fi constatate nereguli la cântar, ulterior cantitatea de apă fiind deversată în rezervorul decantor, iar diferența de produs petrolier, în rezervorul colector specific.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Constanța au pus în aplicare 45 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Ialomița. În urma descinderilor au fost ridicate, în vederea confiscării, 15.775 de litri de produs petrolier, 12.700 de euro și 57.290 de lei, 31 de telefoane mobile, 8 autotractoare cu 8 semiremorci (cisternă)”, anunță polițiștii.

Valoarea bunurilor indisponibilizate este de peste 950.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel