Urmărește emisiunea live


31% dintre români ar pleca definitiv din ţară

decolare avion
decolare avion

Aproape o treime dintre români (31 la sută) ar emigra definitiv dacă ar avea această posibilitate, ei fiind devansaţi în cadrul Uniunii Europene doar de britanici (33 la sută), potrivit unui sondaj realizat de Gallup şi dat publicităţii marţi.

Numărul mare al britanicilor care vor să emigreze nu poate fi atribuit crizei economice globale sau recesiunii prin care trece ţara, acesta fiind la fel ca înainte de intrarea în recesiune, în 2008, potrivit sondajului.

Cu toate acestea, doar 2 la sută dintre britanicii care au declarat că ar emigra susţin că intenţionează să facă acest lucru în următoarele 12 luni, un procent mult mai mic decât în alte ţări europene. Procentul românilor care susţin că intenţionează să emigreze în următorul an este de 11 la sută, ceea ce clasează ţara pe locul al optulea, la egalitate cu Irlanda.

Pe primul loc în intenţia de a emigra în următoarele 12 luni se află spaniolii (15 la sută), urmaţi de portughezi (15 la sută), ungari şi luxemburghezi (13 la sută), bulgari şi lituanieni (12 la sută).

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion format din aproximativ 1.000 de adulţi, cu vârste de peste 15 ani, în perioada mai-august 2010, în ţările membre UE. Marja de eroare variază de la 3,5 la 4 puncte procentuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel