31 de tone de deșeuri din Bulgaria au fost oprite în Vama Giurgiu

Foto: politiadefrontiera.ro
Foto: politiadefrontiera.ro

Două ansambluri rutiere încărcate cu 31 de tone de deșeuri au fost oprite la Giurgiu.

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, nereguli privind documentele de transfer ale unor transporturi de deșeuri din plastic și metal. Acestea au fost returnate societăților expeditoare, anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră

Luni, 20 septembrie a.c., la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către un cetățean român, în vârstă de 33 de ani și un cetățean leton, respectiv 40 de ani.

Românul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 15.000 de kilograme deșeuri din plastic, iar cel de-al doilea șofer, cetățean leton, transporta cantitatea de 16.760 de kilograme deșeuri metalice.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

'În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul documentele de transfer prezentate autorităților de control erau incomplete. La cercetări s-a mai stabilit faptul că deșeurile sus-menționate erau încărcate din Bulgaria și erau destinate unor societăți din Belgia și Letonia.

În acest context, având în vedere aspectele constatate,  nu s-a  permis accesul pe teritoriul României celor două mijloace de transport, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.', precizează comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Alte 37 de tone de deşeuri din Bulgaria au fost oprite la graniţă

Anterior, se comunica faptul că poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, nereguli privind documentele de transfer ale unor deşeuri care ar fi trebuit să ajungă în ţara noastră. Acestea au fost returnate societăţilor expeditoare.

În ziua de 20.09.2021, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 40, respectiv 56 de ani.

Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 23.800 de kilograme deşeuri metalice, iar cel de-al doilea şofer transporta cantitatea de 13.780 de kilograme deşeuri din plastic, transmitea marți Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. (Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel