30 ani de pușcărie pentru autorul tentativei de omor asupra a trei militari francezi la Nisa, în februarie 2015

Justiţia franceză l-a condamnat joi la 30 de ani de închisoare pe autorul tentativei de omor asupra a trei militari la Nisa în februarie 2015.

Acest fapt s-a petrecut la scurt timp după atentatele de la Charlie Hebdo şi un magazin evreiesc din Paris, transmite AFP.

   Tribunalul din Paris l-a găsit vinovat pe Moussa Coulibaly de tentative de asasinat şi de asociere pentru săvârşirea de acte de terorism, pentru a fi încercat să se alăture Statului Islamic în Siria. Moussa Coulibaly, în vârstă de 35 de ani, va trebui să execute două treimi din pedeapsă înainte de a putea fi eliberat condiţionat, au decis judecătorii, apreciind că inculpatul, 'radicalizat de mulţi ani', nu a arătat decât 'puţine sau chiar deloc regrete' după comiterea faptelor.

La 3 februarie 2015, Moussa Coulibaly, un delincvent radicalizat din Mantes-la-Jolie (regiunea pariziană), recent expulzat din Turcia, a atacat şi rănit cu un cuţit doi militari aflaţi de pază în faţa unui centru evreiesc, pe o stradă comercială foarte frecventată din Nisa, înainte să fie neutralizat de un al treilea soldat.

Potrivit magistraţilor, el dat dovadă în acest atac de o 'determinare aproape fanatică', aplicând 'la literă ordinele' organizaţiei jihadiste de comitere de atentate pe teritoriul Franţei. Plasat în arest, Moussa Coulibaly şi-a clamat ura faţă de Franţa, poliţişti, militari şi evrei.

La citirea sentinţei, el a rămas impasibil în boxă, cu aceeaşi privire pierdută afişată de la începutul procesului. Înainte ca instanţa să se retragă pentru deliberare, Coulibaly a dat totuşi asigurări: 'În prezent, sunt contra violenţei. Nu voi mai face ceea ce am făcut', a spus el, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel