3 stații seismice și 5 stații GPS au fost instalate în judeţul Gorj, după cutremurele din ultimele zile

Se iau măsuri de prevenire suplimentare în zona seismică Gorj.

"În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialişti în zonă pentru montarea a 3 stații seismice și 5 stații GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfășurare a cutremurelor și efectele produse de acestora. Noile stații seismice pot înregistra cutremure de magnitudine de valoare mică și pe baza înregistrărilor se pot estima pagubele din zonă, iar stațiile GPS vor înregistra deformările crustale. Echipamentele s-au montat în localitățile Lelești, Runcu, Peștisani și Bâltișoara. Aceste stații seismice vin în completarea celor 5 stații deja existente în această zonă, la Gura Zlata, Lotru, Petroșani, Târgu Jiu, Herculane și Strehaia", este anunţul făcut pe Facebook de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Peste 300 de replici

Datele anunţate joi de INCDFP arătau că seismul din 14 februarie a produs peste 315 replici, numai în noaptea de miercuri spre joi cinci dintre acestea depăşind 3 pe Richter. Cea mai mare replică s-a produs joi, la ora 3:07, la o adâncime de 10,8 km, şi a avut magnitudinea de 4,2 ML, intensitatea macroseismică epicentrală IV.

Joi, 16 februarie au fost înregistrate 15 cutremure în Gorj, cu magnitudini între 2 şi 4,2, potrivit site-ului INCDFP, iar vineri, 17 februarie, a fost consemnat până acum un singur cutremur, cu magnitudinea de 2,9 pe Richter. Acesta s-a produs la ora locală 00:18 şi la o adâncime de 3 kilometri.

Seismul de marţi din judeţul Gorj, cu magnitudine 5,7, a fost cel mai mare produs vreodată în zona respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel