3 Idei de afaceri profitabile și 3 tipuri de investiții de care ar trebui să te ferești (P)

Vă propunem trei idei de afaceri profitabile și trei tipuri de investiții de care ar trebui să vă feriți.

Ai niște bani în plus și vrei să investești într-o idee de afaceri care să nu te solicite foarte mult în ceea ce privește timpul? O idee care, dacă se poate, să-ți aducă un venit pasiv sau prin care să obții un lucru care mai târziu să valoreze mult mai mult decât ai cheltuit pentru el? Atunci citește lista noastră de propuneri și s-ar putea să găsești nu doar o idee, ci mai multe care să-ți convină!

Cele mai bune idei de investiții

#1 Aur

Aurul este cel mai valoros metal în care poți să investești și chiar dacă nu îți aduce un venit pasiv, poți să cumperi aur, să-l păstrezi și să-l vinzi mai scump peste 10 sau peste 20 de ani de exemplu. Aurul este o investiție bună dacă nu vrei să câștigi niște bani imediat și dacă doar cauți o metodă sigură, prin care să previi efectele inflației.

#2 Imobilare

Nu trebuie să te transformi peste noapte într-un dezvoltator imobiliar ca să începi să investești în acest domeniu. Poți de exemplu să cumperi una sau două garsoniere sau chiar un spațiu comercial pe care să-l închiriezi. În funcție de locația, suprafața și vadul lui, un spațiu comercial se poate transforma în orice de la covrigărie și până la studio de videochat sau de la sală de sport și până la sediu de firmă. Iar odată ce l-ai amenajat și l-ai închiriat cuiva de încredere, nu mai trebuie să-ți faci nicio grijă în legătură cu spațiul tău deoarece pur și simplu produce bani de unul singur.

#3 Popria persoană

S-ar putea să te întrebi: ce poate fi mai solicitant din punct de vedere al timpului consumat decât o investiție în propria persoană sub formă de cursuri de specializare sau dezvoltare personală? Dar în realitate, astfel de investiții, chiar dacă te fac să fii mai ocupat acum, te ajută să te eliberezi pe viitor. Pe internet poți găsi o mulțime de articole scrise de persoane care au investit în cursuri de specializare, și-au schimbat apoi locul de muncă și au început să câștige atât de mult încât și-au recuperat din plin timpul dedicat acelor ore de învățat. Investiția în propria persoană este o investiție pe termen lung și specialiștii spun că este una din cele mai profitabile.

În ce să nu investești dacă dorești să obții profit

Dacă cele trei exemple de investiții sunt după părerea noastră cele mai profitabile în prezent, iată și câteva investiții la capătul opus, care te fac mai mult să pierzi bani și timp decât să devii mai liber.

#1 Bijuterii

O mulțime de persoane au impresia că dacă investesc în bijuterii este ca și cum ar investi în aur și împușcă doi iepuri deodată obținând ceva valoros, dar cu care se pot lăuda și la petreceri. Nimic mai fals! Pentru bijuterii, mai ales cele de valoare, trebuie să plătești bani grei și pentru numele brandului, nu doar pentru materialele lor și ca orice alt lucru de firmă, odată intrate în posesia unui cumpărător, se devalorizează. 

#2 Ceasuri

Există câteva branduri de ceasuri ca de exemplu Rolex, a căror valoare se spune că crește odată cu trecerea timpului. Dar nici în cazul ceasurilor, la fel ca atunci când vine vorba de bijuterii, nu trebuie să investești cu gândul de a purta și tu obiectul respectiv. Dacă nu ești o vedetă cu renume internațional, atâta timp cât cumperi un obiect și îl porți, valoarea obiectului respectiv scade semnificativ și de cele mai multe ori, oricât timp ar trece, nu vei reuși să câștigi din nou ceea ce ai pierdut.

#3 Obiecte de colecție

Prețul unui obiect este suma de bani pe care o cere vânzătorul pentru a-i ceda dreptul de proprietate. Dar valoarea lui este dată de fapt de cumpărători și de banii pe care aceștia sunt dispuși să-l plătească pentru el. Degeaba cere un vânzător 1.000.000 de euro pentru o casă, dacă nu există cumpărători care să ofere mai mult de 100.000 de euro pentru casa respectivă, deoarece valoarea ei nu va fi 1.000.000 de euro, ci doar 100.000. Revenind la obiectele de colecție, chiar dacă tu ai plătit un anumit preț pentru o operă de artă, dacă atunci când vrei s-o vinzi nu găsești cumpărători care să ofere mai mult sau măcar tot cât ai plătit tu, înseamnă că valoarea ei a scăzut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel