3.000 de dolari, cadou de la guvern

Arabia Saudită intenţionează să le ofere cetăţenilor săi 50 de miliarde de riali (13 miliarde de dolari) pentru a compensa creşterea costurilor de trai.

Regele Salman bin Abdulaziz Al Saud a ordonat guvernului să plătească 1000 de riali (aproximativ 266 de dolari) pentru cei ceste un milion angajaţi de stat, în fiecare lună din 2018.

„Alocarea a 50 de miliarde de riali (13 miliarde de dolari) pentru punerea în aplicare a acestui decret indică preocuparea conducerii de confortul şi calitatea nivelului de trai al oamenilor”, a declarat Awwad bin Saleh Alawwad, ministrul Culturii şi al Informaţiei.

„Pensionarii şi soldaţii care luptă pe linia frontului împotriva Yemenului vor primi, de asemenea, 5.000 de riali în (1330 dolari), iar guvernul va acoperi costul TVA în unele cazuri, inclusiv primele achiziţii pentru o nouă casă. Regele speră ca acest plan să compenseze creşterea recent a taxei de 5% a bunurilor de bază, cum ar fi produsele alimentare şi utilităţile şi pentru dublarea benzinei. Aceste majorări ale preţurilor au făcut parte din eforturile Regatului  de a soluţiona deficitul bugetar estimat la 195 miliarde riali (52 miliarde dolari).

În conformitate cu strategia Vision 2030, care îşi propune să deschidă ţara şi să diversifice economia, Prinţul Mohammad bin Salman a condus o represiune împotriva corupţiei prin arestarea a 200 dintre cei mai bogaţi oameni ai ţării, a căror avere este estimată la 800 de miliarde de dolari" notează Capital.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel