Guvernul spaniol prelungește restricţiile românilor pe piaţa muncii

spania
spania

Guvernul spaniol a decis să  prelungească pentru încă un an restricțiile impuse românilor pe piața muncii. Spania a solicitat Comisiei Europene aprobarea prelungirii restricţiilor, iar executivul comunitar a aprobat cererea guvernului spaniol la 21 decembrie.

Ambasada României la Madrid a transmis decizia guvernului spaniol de a menține și pentru 2013 restricția impusă românilor pe piața muncii.  Pe baza asigurărilor ferme primite de la autorităţile spaniole de resort, misiunea diplomatică precizează că în 2013 nu vor fi introduse cerinţe noi sau condiţii specifice diferite de cele solicitate până în prezent pentru reglementarea accesului cetăţenilor români pe piaţa spaniolă a forţei de muncă.

 Spania a solicitat Comisiei Europene aprobarea prelungirii restricţiilor, iar executivul comunitar a aprobat cererea guvernului spaniol la 21 decembrie. Restricţiile în vigoare de la 22 iulie 2011 se vor aplica şi în cursul anului 2013, respectiv până la 31 decembrie 2013, data la care expiră perioada tranzitorie pentru accesul lucrătorilor români şi bulgari pe piaţa muncii din toate ţările membre UE. Pe scurt, românii care la data menţionată nu figurau înregistraţi ca angajaţi, şomeri sau în căutarea unui loc de muncă au nevoie de autorizaţii de lucru pe piaţa forţei de muncă din Spania.

Pe de altă parte, Ambasada semnalează faptul că românii trebuie să sesizeze orice posibile cazuri de aplicare necorespunzătoare a prevederilor restricţiilor. Ambasada şi autorităţile române competente vor continua să monitorizeze permanent şi cu cea mai mare atenţie aplicarea corectă a normelor de implementare a restricţiilor, pentru a evita apariţia de situaţii în care să fie afectate drepturile cetăţenilor români, prin eventuale cazuri de aplicare deficitară sau abuzivă a cadrului normativ privind restricţiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel