25 de ordonanţe într-o şedinţă de Guvern. Bogdan Chirieac: Orban, depăşit de funcţia pe care o are. Miniştrii au fost forţaţi

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Analistul Bogdan Chirieac a comentat evenimentele din ultimele ore, plecând de la cele 25 de ordonanţe adoptate de Guvernul Orban, afirmând că a fost o "lovitură de palat" ceea ce s-a întâmplat în şedinţa de Guvern de marţi seara. 

"Lovitura de palat pe care au încercat-o azi noapte, cu 25 de ordonanţe, nu are nimic de-a face cu nimic. Haideţi să facem un pas înapoi şi să privim în linişte imaginea de ansamblu. Nu e vina nimănui, nici a Guvernului, nici a PNL, nici a preşedintelui Iohannis.  decât a domnului Orban, în mod evident depăşit de funcţia pe care o are. Preşedintele este ales de 67 la sută dintre români. Nu am văzut nicio declaraţie prin care să îi ceară dlui Orban să adopte 25 de ordonanţe într-o noapte. E drept, nu e bine că nu s-a scandalizat şi sunt de acord că democraţia nu este deservită acum de preşedinte. Dar dl Orban este premier şi preşedintele PNL, deci miniştrii au fost cumva forţaţi să facă ce au făcut. De ce a făcut-o, mi-e greu să spun. Toată această forţare a democraţiei de către dl Orban va avea consecinţe. Sigur, el este o păpuşă care va fi utilizată pentru o nouă nominalizare. Dar românii trebuie să aibă garanţia că după ce se va termina cu alegerile anticipate, dl Orban va reveni la funcţia sa de bază, adică acea funcţie cu jumătate de normă de dinainte de a fi premier. ", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Probleme cu Ludovic Orban

"Sunt convins că odată pornit tăvălugul se va ajunge la anticipate. E o problemă şi acolo cu dl Orban, pentru că se consideră rege. Nu mai zice de Guvernul PNL, e Orban. Avem de-a face cu o depreciere semnificativă a unui om politic vechi, cu multiple tinichele de coadă, care a ajuns într-o situaţie limită. 

nu vreau să dau o veste proastă, dar astăzi când vorbim nu îl văd nici pe Marcel Ciolacu, poate aflat sub influenţa mai puţin fastă a lui Paul Stănescu, să facă ceva pentru a îndrepta aceste OUG-uri. Să ne asumăm ca popor votul de anul trecut. Dar actualii lideri ai PSD... eu nu îi văd în stare să repare monstruozităţile de azi noapte. Poate or fi şi nişte lucruri bune, dar cele mai multe sunt monstruoase", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel