24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Unioniștii, acțiune anunțată

Romania - R.Moldova
Romania - R.Moldova

Unioniştii din România şi Republica Moldova au anunţat, marţi, că se vor întâlni la Iaşi pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române.

Acţiunea 2012 va sărbători Mica Unire în cadrul manifestărilor oficiale dedicate evenimentului, din Piaţa Unirii, iar în cursul după amiezii va organiza Adunarea Generală, care va avea loc la Primăria Municipiului Iaşi.

"Steagurile tricolore uriaşe, pânzele cu mesaje referitoare la necesitatea reîntregirii naţionale şi cântecele patriotice vor reprezenta contribuţia unioniştilor la marcarea zilei de 24 ianuarie în piaţa centrală din Iaşi", se menţionează într-un comunicat de presă remis de Acţiunea 2012.

Reuniune la primărie, după manifestări

După încheierea manifestărilor oficiale, participanţii se vor reuni la primărie pentru a discuta despre realizările din Anul Centenar, pentru a alege structura executivă a Acţiunii 2012 şi pentru a anunţa calendarul campaniilor şi evenimentelor care se vor desfăşura pe parcursul anului 2019, în sensul Reunirii.

"În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iaşi, locul unde România 's-a născut' la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor. Este o ocazie excelentă pentru a ne reîntâlni cu colegii noştri din toată ţara, primari care au adoptat Declaraţii de Unire în 2018, tinerii care au mers în Marşul Centenarului, pe cei care au fost implicaţi în campania '1 Milion pentru Unire;, dar şi pe aceia care împărtăşesc acelaşi ideal şi vor să ni se alăture", a declarat vicepreşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, Ştefan Lupu, citat în comunicatul de presă.

Vezi și: Aniversarea Unirii Principatelor Române - Te Deum în Catedrala Patriarhală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel