24 ianuarie, Mica Unire. Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului sărbătoresc la Iași

Tudor Curtifan / 08 ian 2018 / 22:46 Salveaza PDF Comentarii

După ce unioniştii români şi moldoveni au unit cele două state românești cu ajutorul unui steag tricolor lung de 100 de metri, în noapte dintre ani, sărbătorirea Centenarului va continua pe 24 ianuarie la Iași.

Unirea Principatelor Române din 1859 va fi sărbătorită de unioniştii din România şi Republica Moldova la Iaşi, pe 24 ianuarie.

Alianţa pentru Centenar, care reuneşte peste o sută de organizaţii, îi îndeamnă pe unionişti să marcheze împreună sărbătoarea Micii Uniri, scrie Info Prut.

În ultima zi din anul 2017, intrarea în anul Centenar al Marii Uniri de la 1918 a fost făcută sub un tricolor imens, de o sută de metri, care a fost întins de unionişti peste Prut. Drapelul a unit, simbolic, cele două state aflate de o parte şi de alta a Prutului, fiind desfăşurat pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, care în prezent nu mai este funcţional. Unioniştii au solicitat pe 31 decembrie repararea acestui pod.

Evenimentul prin care unioniștii din cele două state românești vor sărbători Mica Unire, pe 24 ianuarie, la Iași, va începe la ora 8.00 și va avea loc în Piaţa Unirii.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22