23 de polițiști de frontieră de la PTF Calafat, arestaţi preventiv

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Au fost emise mandate de arestare preventivă de către Magistraţii Tribunalului Dolj pentru 30 de zile pe numele a 23 de poliţişti din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat.

În urma unor percheziţii efectuate de poliţişti DGA - mai exact serviciile anticorupţie din judeţele Dolj, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Olt, Dâmboviţa, Sibiu, Caraş-Severin şi Hunedoara, au fost reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat.

În perioada 2022 - 2023, conform anchetatorilor, o parte semnificativă din agenţii de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat ar fi cerut, repetat, diverse sume de bani, dar și produse sau bunuri de la şoferii care tranzitau punctul şi care transportau mărfuri. De asemenea, o parte sumele respective ar fi fost date și superiorilor.

Decizia de arestare preventivă dată de Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore, conform Agerpres.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise de către funcționari publici în legătură exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cursul anului 2023.

În cursul zilei de 22 noiembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții  în 7 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” anunța DNA miercuri dimineață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel