Ion Iliescu: De unde au răsărit asemenea specimene?

Ion Iliescu
Ion Iliescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, vine să răspundă acuzelor Consiliului Superior al Magistraturii care a cerut Inspecției Juridice să se sesizeze față de declarațiile lui la adresa ilegalităților comise de către procurorii DNA în anchetele referitoare la referendum. Într-o postare pe blog intitulată "Despre procuratură și rolul ei", Iliescu se întreabă  despre "specimenele venite parcă din grote primitive".

"Nu credeam ca, dupa Revolutia din Decembrie 1989, îmi va fi dat sa asist la asemenea manifestari de un primitivism feroce – procurori care dau navala peste oameni in case, in mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru Referendum. In ce lume trăim ?!!! De unde au rasarit asemenea specimene, venite parca din grote primitive ? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune?", scrie Iliescu pe blog.

 Ion Iliescu scrie că Ministerul Public trebuie să se implice în apărarea intereselor generale ale societății potrivit Constituției, iar intervenția Parlamentului este necesară în acest moment.

"Prin asemenea acte se subminează autoritatea instituției in perceptia opiniei publice, a cetățenilor – care vad cum o instituție creată pentru a apara ” ordinea de drept, … , drepturile si libertatile cetatenesti” – se transforma in instrument de intimidare si de acțiune împotriva cetățenilor ! Dintr-un instrument de apărare a democratiei si a libertatilor cetatenesti , risca sa se transforme într-un instrument de reprimare a libertatilor, pus in slujba unor interese inguste, in cazul de fata – in slujba unui om cu tendinte autoritare , care a pierdut sprijinul si încrederea cetățenilor .

 Parlamentul, ca” organ reprezentativ suprem al poporului roman” – așa cum este definit de Constitutie – este dator sa intervină energic si sa cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile savarsite, sa o determine sa-si respecte atributele conferite de Constitutie!", conchide Ion Iliescu pe blog.

 Iar ca un PS, fostul președinte al României se adresează fostului premier, MRU:

"Despre comentariile d-lui Mihai Răzvan Ungureanu – afirmate la Realitatea TV – mă abtin de la orice fel de comentarii. Nici nu as vrea sa-i amintesc cum i-am luat apărarea , in debutul activității sale diplomatice… si nu numai !

Comportamentul sau confirma insa, un adevăr :

SIMTUL MASURII SI BUNUL SIMT – SUNT O MARFA RARĂ!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel