22 septembrie, ziua fără autoturisme în Bucureşti. Tudor Tim Ionescu: Să descoperim că ne putem deplasa şi altfel

Duminica aceasta, 22 septembrie, se va înregistra o adevărată premieră pentru Bucureşti. Proiectul iniţiat de Tudor Tim Ionescu, consilierul general din partea ALDE, numit "O zi fără autoturisme în Bucureşti" va fi pus în aplicare. Acesta a explicat, într-un interviu pentru Bucureşti FM, care este scopul proiectului. 

„Trebuie să conștientizăm cu toții importanța calității aerului, cei care nu le-au folosit, încă, să descopere mijloacele alternative de transport, să descoperim că ne putem deplasa și altfel și să descoperim împreună cât de aerisit poate fi centrul Bucureștiului fără mașini”, a afirmat Tudor Ionescu pentru București Fm.

Proiectul vignetei de Bucureşti, susţinut  

Tudor Ionescu a mai declarat și că susține măsura anunțată de către primarul general Gabriela Firea cu privire la interzicerea accesului sau taxarea mașinilor non-Euro, Euro 1, 2 și 3 în centrul Capitalei.

„Aceste mașini generează emisii foarte mari de noxe. Dar, în plus, fiecare mașină care se deplasează prin oraș generează, prin frecarea cu carosabilul, 2 kilograme de particule de cauciuc anual. Acestea contribuie, alături de noxele generate de către motoarele termice, prin combustie, la poluarea aerului pe care îl respirăm cu toții”, spune Ionescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel