Ioan Rus, citat la Parchet în dosarul referendumului

ioan_rus
ioan_rus

Ioan Rus, fostul ministru de Interne, a fost citat, luni la Parchet, în dosarul referendumului în care Victor Paul Dobre este cercetat penal. Ioan Rus  va fi audiat în calitate de martor.

 Ioan Rus a demisionat, pe 6 august, din funcţia de ministru de Interne,împreună cu Victor Paul Dobre. Ioan Rus şi-a motivat decizia prin presiunile făcute asupra sa şi a ministerului pe care l-a condus în urma referendumului din 29 iulie şi a polemicilor privind listele electorale.

Stenograme ale discuțiilor dintre Victor Paul Dobre şi Ioan Rus au fost interceptaţi de procurorii Din Parchetul General, cu mandat de la Curtea Supremă de Justiţie, aceste apărând și în presă. Fostul ministru de Interne Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre, într-o discuţie despre listele electorale, în 4 august, că el le-a spus că nu semnează "niciun singur om în plus sau în minus", pentru că "eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!".

 USL a cerut CSM să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal.

 Procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ a cerut Parlamentului aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre. Victor Paul Dobre este suspectat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel