21 de fete răpite de Boko Haram se întorc acasă

21 de fete răpite de grupul fundamentalist Boko Haran au fost eliberate după negocieri între  guvernul nigerian şi terorişti, conform CNN. 

Cele 21 de fete au fost eliberate înainte de zorii zilei de joi, 13 octombrie, în apropierea oraşului Banki, de lângă graniţa cu Cameroon.

Fetele eliberate fac parte din cele 276 de fete răpite de gruparea Boko Haram de la internatul Chibok în aprilie 2014. La momentul răpirii fetele aveau între 16 şi 18 ani. Alături de cele 21 de fete, a fost eliberat şi un copil de 20 de luni, cel mai probabil născut în captivitate.

57 de fete au reuşit să evadeze la scurt timp după răpire.

Negocierile au fost purtate cu ajutorul Crucii Roşii şi a guvernului elveţian, a declarat Mallam Garba Shehu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui nigerian Muhammadu Buhari. Oficialii nigerieni speră că aceste negocieri vor duce la rezolvarea crizei. Fetele eliberate s-au întors la familiile lor.

Boko Haram este o grupare teroristă fundamentalist islamică care s-a aliat cu ISIS în martie 2015 şi al cărui scop este să instaureze Sharia în Africa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel