21 de constructori se bat pe o investiție de 25 de milioane de euro la Arad

pasaj
pasaj

Construirea a două pasaje rutiere peste calea ferată care intersectează centura rutieră a Aradului, parte din Drumul Naţional 7, a atras 21 de oferte de la constructori străini şi autohtoni, investiţia totală fiind de 25 de milioane de euro.

Secretarul de stat Eusebiu Pistru din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a declarat că au fost depuse 21 de oferte pentru construirea a două pasaje rutiere pe centura municipiului Arad, parte din DN 7, respectiv unsprezece oferte pentru un pasaj şi zece oferte pentru al doilea.

Conform sursei citate, pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti va costa aproximativ 12 milioane de euro, unsprezece consorţii străine şi autohtone concurând pentru preluarea lucrării. Al doilea pasaj, peste calea ferată Curtici-Brad, va costa aproximativ 13 milioane de euro, fiind depuse zece oferte de preluare a lucrărilor.

"În acest moment, ofertele sunt în analiză de eligibilitate şi tehnică. La unul dintre pasaje vom anunţa câştigătorul în cel mult o săptămână, iar la al doilea peste circa trei săptămâni. Dacă nu vor apărea contestaţii, semnarea contractelor va avea loc imediat", a declarat secretarul de stat Eusebiu Pistru.

Conform sursei citate, ofertanţii sunt consorţii mari, din ţări precum Spania, Austria, dar şi firme din România.

În iunie 2009, Guvernul a aprobat construirea a două pasaje denivelate pe centura Aradului, parte din DN 7, la trecerea de nivel peste calea ferată, valoarea iniţială a investiţiei fiind anunţată la 14 milioane de euro.

În urmă cu trei ani, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, declara că va monta la marginea oraşului panouri de dimensiuni mari pe care să fie trecute reproşuri la adresa Ministerului Transporturilor, pentru nerealizarea celor două pasaje, proiecte care aşteaptă finanţare din 2003. Panourile nu au fost instalate, însă demersurile pentru obţinerea fondurilor au continuat.

Edilul spunea că pe centura oraşului au loc blocaje rutiere de aproape o oră de fiecare dată când trece un tren, "în condiţiile în care oraşul Arad este unul de tranzit pentru TIR-urile care vin şi pleacă spre Europa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel