2022, cel mai călduros an din istoria măsurătorilor, în Marea Britanie

Foto: Pixabay, de Deutschland
Foto: Pixabay, de Deutschland

Meteorologii britanici spun că 2022 va intra în istorie drept cel mai călduros an în medie.

Anul 2022 va intra în cartea recordurilor pentru cel mai călduros an din istoria Marii Britanii, potrivit BBC. Cifrele provizorii arată clar că în toate lunile lui 2022 a fost mai cald decât media, cu excepția lunii decembrie, când Marea Britanie a fost cufundată în frig.

Astfel, temperatura medie a anului acesta va întrecere recordul din 2014 de 9,88 grade Celsius. Meteorologii britanici spun că deși cifrele oficiale vor veni la începutul lui 2023, căldura constantă din 2022 îl va consemna în istorie.

Omul, impact real asupra climei

Climatologul dr. Mark McCarthy transmite că cifrele provizorii sunt în linie cu ceea ce ne așteptam de la „impactul real al schimbării climatice generate de om”. „Chiar dacă nu înseamnă că de acum fiecare an va fi cel mai călduros din istorie, schimbările climatice continuă să crească șansele ca anii ce urmează să fie tot mai călduroși”, a explicat el.

Vara acestui an a fost a patra cea mai călduroasă din istoria înregistrărilor în Marea Britanie, iar maximele au depășit peste 40 grade Celsius pentru prima dată în istoria regatului insular. Meteorologii au emis și primul cod roșu de căldură extremă.

În era preindustrială nu ar fi existat astfel de temperaturi în iulie

McCarthy a explicat faptul că temperaturile de la mijlocul lunii iulie ar fi fost „extrem de improbabile în perioada preindustrială, adică înainte ca oamenii să înceapă să emită cantități uriașe de gaze cu efect de seră”.

„Așa cum am văzut în primele două săptămâni ale lunii decembrie, încă mai putea vedea vreme rece în timpul sezonului de iarnă, însă datele colectate de noi arată că aceasta devine din ce în ce mai puțin frecventă și mai puțin severă pe măsură că planeta se încălzește”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel