2020, an cu încărcătură istorică. Familia Regală a României, anunț

Familia Regală a României a postat pe rețelele de socializare un mesaj din care reiese că anul 2020 are o încărcătură istorică puternică. Iată de ce și ce sărbătorim.

"30 DE ANI DE LA ÎNTOARCEREA FAMILIEI REGALE ÎN ȚARĂ

Anul 2020 începe cu o sărbătoare însemnată pentru Casa Regală a României și pentru istoria recentă a țării noastre. La 18 ianuarie 1990, pășea pe pământ românesc primul membru al Familiei Regale după o întrerupere de patru decenii. Cu 42 de ani în urmă, în noaptea dinspre 3 spre 4 ianuarie 1948, Regele Mihai I părăsea țara, împreună cu Regina-Mamă Elena, sub presiunea dictaturii comuniste", se arată într-o postare a Familiei Regale a României, pe Facebook.

Regele Mihai, misiune pentru prima sa fiică

"În ziua de joi, 18 ianuarie 1990, la ora 15, cursa Swiss Air de Geneva aducea la București pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, însoțită de sora sa, Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Regele Mihai încredințase primei sale fiice misiunea de a-l reprezenta în țară, pentru prima oară de la plecarea, în zorii zilei de 4 ianuarie 1948, în exil".

MS Maragreta, trei decenii de prezență și de activitate neîntreruptă

"La 18 ianuarie 2020, Custodele Coroanei sărbătorește, de asemenea, trei decenii de prezență și de activitate neîntreruptă, în țara sa.

Casa Majestății Sale organizează, cu prilejul sărbătoririi a trei decenii ale Coroanei în serviciul Națiunii, două evenimente publice."

Lansare de carte. "Margareta. Trei decenii ale Coroanei" 

"Vineri, 17 ianuarie 2020, la ora 18, va avea loc la Cărturești Carusel, o dublă lansare de carte. În prezența Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei și a membrilor Familiei Regale vor fi lansate volumele "Margareta. Trei decenii ale Coroanei" de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, apărut la Curtea Veche Publishing, și "Lumea Majestății Sale" de Alexandru Muraru și Daniel Șandru, apărut la Editura Corint".

Concert la Ateneul Român

"Un concert de gală va avea loc la Ateneul Român, în seara zilei de 18 ianuarie 2020, în prezența a 70 de personalități din străinătate, care au susținut Familia Regală din primele ore ale anului 1990. De asemenea, vor fi invitate 700 de personalități din România, reprezentanți ai tuturor domeniilor vieții românești, cu care Familia Regală a colaborat în acești 30 de ani.

Concertul va prilejui întâlnirea cu cinci mari nume ale muzicii românești de astăzi. Dirijorul Tiberiu Soare va conduce Camerata Regală și Corul Regal, iar alături de ei vor evolua violonistul Remus Azoiței, pianista Alexandra Dăriescu, soprana Valentina Nafornița, tenorul Teodor Ilincăi, iar ca invitată de onoare, soprana Nelly Miricioiu".

Declarația MS Margareta despre ziua de 18 ianuarie 1990

"Vorbind despre memorabila zi de 18 ianuarie 1990, Majestatea Sa Margareta declara astfel:

A fost cea mai importantă zi din viaţa mea, o experienţă emoţională puternică şi o călătorie care mi-a schimbat viaţa. Nu mai avusesem nicăieri o casă cu adevărat, căci România, deşi îmi fusese interzisă, era pentru mine acasă. Mă simţeam ca şi când ar fi fost o parte din tatăl meu care se întorcea din exil. Era o responsabilitate enormă şi, în acelaşi timp, o bucurie imensă.

Sub îndrumarea Regelui Mihai, Familia Regală a ridicat o construcţie socială, culturală şi educaţională, precum şi o respectată instituţie regală, într-o vreme care avea nevoie de modele, de iubire, de inspiraţie şi de exemplu personal", se mai arată în postare.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy