2016, cel mai cald an de până acum. UNDE

Anul trecut a fost cel mai cald an în SUA, din anul 1925 de când există primele evidențe. Și în Europa 2016 a fost un an foarte cald, al treilea după 2014 și 2015. 

În Alaska, SUA, s-au înregistrat anul trecut cele mai ridicate temperaturi de până acum, din 1925 de când s-au înregistrat primele evidențe. Și în Europa au fost înregistrate temperaturi record, anul trecut fiind al treilea cel mai cald an după 2014 și 2015.

Alte fenomene climatice notabile au avut loc în estul Asiei, unde în ianuarie a nins pentru prima oară din 1967 când a nins în sudul Chinei. Tot în Asia, s-au înregistrat 54 de grade Celsius la Mitribah (Kuwait), cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe acest continent.

În Atlanticul de Nord a avut loc uraganul Matthew, primul uragan de tip 5 din regiune după cel din 2007. În nord-estul Pacificului au avut loc 21 de furtuni și 11 uragane.

Și în America de Sud a fost un an foarte cald, al doilea cel mai cald an după 2015. Cât despre Oceanul Arctic, acolo s-au semnalat anul trecut anomalii în legătură cu gheața existent, pentru al doilea an la rând fiind observant trendul de topire accelerată a ghețarilor.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel