200.000 de locuinţe, lăsate fără curent electric în urma unei defecțiuni

Aproximativ 200.000 de locuințe au rămas fără electricitate din cauza unei avarii majore.

Circa 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate marţi în Tirolul de Sud, provincie din nordul Italiei vorbitoare de limba germană, din cauza unei defecţiuni tehnice, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Problema a fost provocată de vânturile puternice care au afectat una dintre cele două principale linii de înaltă tensiune din Tirolul de Sud, în momentul în care cea de-a doua linie fusese oprită pentru lucrări de întreţinere.

Întreruperi repetate a curentului

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă de două ori, timp de aproximativ 5 minute de fiecare dată, în jurul orei 11:00 (10:00 GMT), a declarat Luis Amort, directorul general al companiei locale de electricitate Edyna.

Au fost afectate între 150.000-200.000 de gospodării şi întreprinderi, a mai spus el. Luis Amort a declarat că în prezent situaţia a revenit la normal.

Probleme create de lipsa de electricitate

Potrivit agenţiei de ştiri ANSA, mai multe persoane au rămas blocate în ascensoare din cauza sistării alimentării cu energie electrică, în timp ce traficul a fost perturbat în capitala provinciei Bolzano/Bozen din cauza semafoarelor care nu au mai funcţionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel