20 milioane euro pentru finanţarea tinerilor antreprenori

Executivul a adoptat, joi, Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului Naţional "Innotech Student", finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 - 2020. Bugetul total al apelului este de 20 milioane euro, din care 17 milioane euro fonduri europene, iar 3 milioane euro vor fi asigurate de la bugetul de stat.

Proiectul prevede finanţarea schemelor antreprenoriale ale studenţilor români din numeroase domenii care sunt inovatoare şi aduc o valoare adăugată reală. Acesta îşi propune să încurajeze studenţii să îşi pună în practică viziunea, dar şi spiritul lor antreprenorial.

În cadrul proiectelor selectate în urma evaluării va începe perioada de pregătire a studenţilor, dezvoltarea abilităţilor lor antreprenoriale, elaborarea planurilor de afaceri şi selectarea celor mai bune dintre acestea. Studenţii ale căror planuri de afaceri vor fi finanţate vor putea urma programe de internship în companii cu activităţi cât mai apropiate planurilor de afaceri propuse. În această etapă vor fi acordate subvenţiile. După aceasta, timp de un an studenţii antreprenori vor beneficia de sprijinul administratorilor de schemă, iar pentru următoarele şase luni ei vor fi monitorizaţi, iar afacerile înfiinţate de ei trebuie să se autosusţină pe piaţă.

Care e valoarea maximă a proiectelorValoarea maximă a proiectelor este de 2 milioane euro, urmând ca minim 70% din bugetul proiectului să fie alocat subvenţiilor pentru înfiinţarea afacerilor. Valoarea maximă acordată pentru planurile aprobate este de 100.000 euro/ plan de afaceri, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile, şi se acordă numai întreprinderilor înfiinţate de persoanele ale căror planuri de afaceri sunt selectate.

Banii vor fi acordaţi în două tranşe - 75% la înfiinţarea companiei, iar cea de-a doua, de 25%, în momentul în care antreprenorii vor face dovada că pot realiza profituri de 30% din grantul iniţial de 75%. În primul an de activitate vor fi finanţate şi salariile angajaţilor firmelor înfiinţate.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy