2.000 de kg de nuci, fără acte de proveniență, descoperite de vameșii din Botoșani

FOTO cu caracter ilustrativ. Politia de frontiera
FOTO cu caracter ilustrativ. Politia de frontiera

Captură inedită făcută de vameșii din Botoșani. 

Polițiștii de frontieră din Botoșani au descoperit aproximativ 2.000 de kilograme de miez de nucă, fără acte de proveniență, într-un microbuz, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), citați de Agerpres.

Potrivit acestora, poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat, sâmbătă, o acţiune în cooperare cu Direcţia Regională Antifraudă Suceava, pe raza localităţii Mihăileni din judeţul Botoşani, iar pe timpul desfăşurării misiunii, angajaţii STPF au oprit în trafic pentru control un microbuz, condus de un bărbat, cetăţean român, în vârstă de 46 de ani. În maşină au fost găsite 300 de cutii cu miez de nucă.


FOTO: Freepik

”La controlul efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul maşinii peste 300 de cutii ce conţineau aproximativ 2.000 kilograme de miez de nucă, în valoare de 40.000 de lei, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă. Cetăţeanul a declarat că intenţiona să comercializeze întreaga cantitate de nucă în judeţul Suceava”, a precizat sursa citată.

Autoutilitara şi întreaga cantitate de nucă au fost preluate de către Direcţia Regională Antifraudă Suceava în vederea luării măsurilor legale.

În perioada sărbătorilor, miezul de nucă este la mare căutare, fiind un ingredient de bază al deserturilor tradiționale, motiv pentru care prețul pe piața legală este crescut.

Citește și: Cozonacul moldovenesc, bucuria de pe masa de Crăciun. Rețeta tradițională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel