18 polițiști, anchetați în cazul de la Caracal. Lucian Bolcaș: Este o lege șchioapă

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Mai mulți polițiști sunt cercetați pentru modul în care nu au acționat în cazul de la Caracal. Lucian Bolcaș a vorbit despre sancționarea acestora.

Mai mulți polițiști sunt cercetați de superiori pentru modul în care nu s-au implicat în cazul descinderii din curtea lui Gheoghe Dincă.

Inițial au fost trei persoane, dar ulterior, numărul polițiștilor cercetați a ajuns la 18. Acum sunt 15, aceasta fiind ultima cifra avansată de autorități.

Noul ministru de Interne, Marcel Vela, a spus chiar în momentul în care a fost învestit în funcție, că își dorește să semneze cât mai repede documentele de sancționare a acestot polițiști.

De ce nu pot fi sancționați politiștii


Aceștia nu pot fi sancționați pentru că cinci dintre ei s-au pensionat rapid între timp, iar alți șase au intrat în concediu medical, și conform Constituției, legea spune clar, nu poți fi cercetat sau demis în perioada în care ești în concediu medical. 

Printre cei care se află în acest concediu medical sunt șefii de la IPJ Olt, doi dintre ei subiect de anchetă, au fost chemați la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție să explice cum nu au acționat în acea noapte.

Ce spune Lucian Bolcaș despre condiția acordării pensiilor

"Este o lege schioapă în legătură cu pensionarea acestor polițiști. Condiția acordării pensiilor de serviciu polițiștilor, este ca ei să nu aibă sancțiuni pe perioada activității lor, iar cercetarea disciplinară tinde să devoaleze tocmai aceste sancțiuni și prin aceasta, procesul de pensionare să fie întrerupt. Trebuie umblat la cadrul legislativ. Nu au scăpat de răspundere, pentru că din fericire mai există, cât o să mai fie păstrată de liberali, Secția Specială de la Parchetul General. Urmează anchetele acestea și răspunderea penală mie mi se pare întotdeauna mult mai drastică decât cea administrativă", a declarat Lucian Bolcaș, în direct, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel