18 percheziții în trei județe. Grupare destructurată de polițiști

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au efectuat 18 de percheziții în Brașov, Vâlcea și Brăila.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2018 – decembrie 2019, o grupare infracțională organizată specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice ar fi acţionat pe teritoriul S.U.A.

Astfel, membrii grupării, cetăţeni români, ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada.

Retrageri frauduloase de la bancomate

De asemenea, membrii grupării ar fi instalat dispozitive de citire a benzilor magnetice ale cardurilor bancare şi ar fi făcut retrageri frauduloase de la bancomate. Banii astfel obţinuţi ar fi fost trimiși unor persoane aflate în România, ori în Italia.

Au fost identificate mai multe colete expediate în cursul anului 2019, stabilindu-se că aproximativ 175.000 de USD și 750 de dolari canadieni au fost trimiși în România.

Având în vedere caracterul transfrontalier de acțiune al acestei grupări, între organele judiciare din România și S.U.A. au avut loc schimburi operative de date și informații, acestea fiind efectuate prin intermediul U.S. Secret Service.

Opt persoane au fost reținute 

În urma colaborării între cele două state, pe teritoriul S.U.A. au fost reținute 8 persoane, membre ale grupului infracțional.

De asemenea, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, s-a luat legătura și cu autoritățile judiciare din Ungaria și Germania, în acest fel reușindu-se identificare locațiilor unde membrii grupării ar fi locuit și desfășurat activități ilicite (skimming), locații care au fost, de asemenea, percheziționate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 48.240 de USD, 63.700 de lei, 10.420 de euro, dispozitive concepute și adaptate în scopul săvârșirii infracțiunii de skimming, înscrisuri, documente de identitate, telefoane mobile, laptopuri și diverse medii de stocare.

Audieri la sediul B.C.C.O. Brașov

La sediul B.C.C.O. Brașov, au fost conduse la audieri 20 de persoane, iar față de alte 5 persoane, procurorul de caz a emis mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – ST Brașov.

Cele cinci persoane au fost reținute pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel