1,8 lei va costa un bilet RATB. BRD a lansat trei carduri care permit plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun

troleibuz66
troleibuz66

Preţul biletelor pentru transportul public cu autobuzul şi tramvaiul va creşte până la 1,80 lei în acest an, a declarat luni,  directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

"Din 2008, nu a mai fost nicio creştere a preţului la biletele de transport public, iar 1,80 lei va fi următorul tarif pentru o călătorie RATB, fără a lua în calcul creşterile de preţuri la carburanţi sau alte scumpiri", a declarat Adrian Criţ, care a participat la lansarea de către BRD a unor carduri contactless pentru plata pe miljloacele de transport în Bucureşti, scrie Agerpres.

În prezent, preţul unei călătorii cu mijlocele de transport în comun aparţinând RATB costa 1,3 lei.

BRD a încheiat un parteneriat cu RATB şi Metrorex conform căruia, prin conceptul multicard, clienţii băncii vor putea utiliza tehnologie modernă de plată a călătoriilor în transportul public.

BRD şi MasterCard au lansat trei carduri care permit plata contactless în mijloacele de transport în comun, acestea putând fi folosite atât la nivelul Capitalei cât şi în ţară, prima regie în care parteneriatul va funcţiona fiind RATB. De asemenea, oficialii BRD au anunţat că, începând din luna iunie 2011, BRD va extinde acceptarea cardurilor contactless Instant Pay în toate staţiile metroului bucureştean, generalizând astfel soluţia tehnică instalată în 10 staţii începând din luna decembrie a anului trecut. În curând, soluţia contactless BRD va fi instalată şi în cardul Regiilor locale de transport în comun din Constanţa şi Sibiu. Cardurile multifuncţionale vor putea fi încărcate cu abonamente pe una sau mai mlte linii de transport la suprafaţă, ori pe toate liniile de transport în comun. De asemenea, călătorii pot solicita portofelul electronic, care permite calătorii şi pe alte linii decât cele obişnuite, iar în cazul Capitalei şi cu metroul sau pe liniile de autobuze către aeroporturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel