17 milioane de euro în plus pentru Parchetul European condus de Kovesi

Kovesi
Kovesi

Europarlamentarul USR PLUS Sibiu Nicolae Ştefănuţă anunţă că a obţinut un buget mai mare cu 17 milioane de euro şi susţinerea Grupului Renew Europe pentru Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi.

"Parchetul European este esenţial pentru a restabili încrederea cetăţenilor europeni că bugetul Uniunii nu este irosit şi nu este lăsat să fie căpuşat de diverse mafii locale, ca până acum. Numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea acestuia ne-a bucurat pe toţi şi ne-a dat încredere, dar un procuror-şef capabil nu poate singur să stopeze fraudele cu fonduri europene. Parchetul European are nevoie de buget pentru a angaja personal suficient ca să-şi îndeplinească misiunea şi, de aceea, am introdus amendamente care să crească bugetul alocat EPPO, de la 37,7 milioane de euro la 55,5 milioane de euro, dar şi care să întărească vizibilitatea şi independenţa Parchetului European în bugetul Uniunii.

Îmi doresc ca Parchetul European să lupte împotriva corupţiei şi a fraudei cu bani europeni, şi astfel să întărim statul de drept şi respectarea valorilor democratice. Putem privi banii pentru bugetul Parchetului European ca pe o investiţie, pentru că miliardele de euro fraudate vor putea fi recuperate şi folosite pentru sănătate, cercetare, agricultură, investiţii sau mediu", a declarat europarlamentarul Ştefănuţă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel