16 persoane, printre care 11 civili, au fost ucise în Siria

16 persoane au fost ucise în Siria, în orașul Afrin.

Cel puţin 16 persoane, între care 11 civili, au fost ucise sâmbătă în Siria în tiruri de artilerie asupra oraşului Afrin, unde un spital a fost grav afectat în acest sector din nordul ţării controlat de rebelii proturci, a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Un medic, trei angajaţi ai spitalului, trei femei şi un copil, precum şi un comandant rebel se află printre victimele bombardamentelor care au lovit spitalul al-Chifaa, a precizat OSDO. "Tirurile au vizat mai multe zone ale oraşului şi au lovit spitalul", a declarat pentru AFP directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane. Majoritatea victimelor au murit în bombardamentele asupra spitalului, a precizat ONG-ul într-un comunicat de presă, subliniind că bilanţul ar putea creşte din cauza numărului mare de răniţi. Tirurile de artilerie au fost lansate din teritorii din nordul provinciei Alep "unde sunt desfăşurate miliţii loiale Iranului şi regimului, în apropierea unor zone ale forţelor kurde", a indicat OSDO. Într-un comunicat, principala coaliţie dominată de kurzi, Forţele Democrate Siriene (FDS), a negat orice implicare în aceste atacuri.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost reales

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost reales pentru un mandat de şapte ani cu 95.1% din voturi, conform unui anunţ făcut joi de preşedintele parlamentului de la Damasc, după un scrutin criticat de opoziţie şi de statele occidentale, tranmsite AFP.

Ceilalţi doi contracandidaţi la scrutinul de miercuri, Abdallah Salloum Abdallah, fost ministru şi parlamentar, şi Mahmoud Marei, membru al opoziţiei tolerate de guvern, au obţinut 1.5%, respectiv 3.3% din voturi. Într-o ţară devastată de război din 2011, 14.2 milioane de persoane au participat la vot, ceea ce înseamnă o rată de participare de 76.64%. Alegerile au fost organizate în zonele controlate de regim, adică două treimi din teritoriul Siriei, precum şi în unele ambasade din străinătate. În 2014, Assad a obţinut peste 88% din voturi, conform rezultatelor oficiale. Statele occidentale au calificat alegerile ca nefiind libere şi corecte, iar opoziţia siriană a denunţat o 'mascaradă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel