16 ianuarie e o zi specială în care sărbătorim Ziua naţională a statului degeaba

Foto: Pexels/16 ianuarie e o zi specială în care sărbătorim „Ziua naţională a statului degeaba”
Foto: Pexels/16 ianuarie e o zi specială în care sărbătorim „Ziua naţională a statului degeaba”

Mai în glumă, mai în serios, astăzi sărbătorim ziua în care ne luăm libertatea de a nu face nimic, dacă se poate.

Ai fost vreodată prins ”nefăcând nimic” și rușinat să te simți mai leneș decât în mod obișnuit? Fiți siguri că acest lucru s-ar putea să nu se întâmple astăzi, 16 ianuarie, ”Ziua națională a statului degeaba”. Această zi specială a fost ”sărbătorită” din 1973, scrie National Today

Istoria ”Zilei statului degeaba”

În 1972, jurnalistul Harold Pullman Coffin a propus ”Ziua națională a statului degeaba” ca un ”non-eveniment” care trebuie să fie observat – prin a nu face nimic – în fiecare 16 ianuarie. Anul următor, ”Ziua națională a statului degeaba” a fost inclus în ”Calendarul evenimentelor lui Chase”, o publicație care marchează ocaziile anuale începând cu anii 1950. Această zi naţională este sponsorizată de propria ”fundație a Zilei naționale a statului degeaba” a lui Coffin. În mod surprinzător, nu se poate găsi nimic despre această organizație. În ceea ce privește titlul, nici măcar nu are un site web.

Iată un fapt care poate părea să denote ideea de ”nimic”. Ziua Martin Luther King cade în a treia zi de luni din ianuarie, una din șapte ani. Evenimentul este concomitent cu ”Ziua națională a statului degeaba”, care ar părea să dea naştere ideii că nu se întâmplă nimic în fiecare an de „Ziua națională a statului degeaba”. Din moment ce MLK este sărbătorită pentru activismul său non-violent în timpul mișcării pentru drepturile civile, mulți ar putea respinge ideea de nimic în această zi particulară.

Istoria este plină de dezbateri între filozofi și scriitori cu privire la studiul ”nimicului”. Ce este nimic? Pentru a răspunde la întrebarea despre nimic, trebuie să găsești sensul nimicului. Chiar și adevărata natură a ”nimicului” în spațiul cosmic provoacă dezacorduri între experți, deoarece mulți susțin că și un spațiu adevărat lipsit de nimic nu este nimic, deoarece în spațiu există particulele cuantice chiar și fără gravitație.

Promovarea zilei este oarecum contradictorie, deoarece ziua este menită ca un ”non-eveniment”, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să fie văzută ca un eveniment și se referă la un lucru fără importanță, consecință sau interes. 

De ce este apreciată această zi?

Este destul de filosofic


Ne place sau nu, gândul la natura nimicului poate transforma mintea într-un teritoriu contemplativ profund. Nimic – intenționat – greșit în a exercita creierul!

Este o odihnă plăcută


Procrastinatori, oameni suprasolicitați, aproape oricine ar putea folosi o scuză pentru a sta pe spate și a lua o pauză de o zi. Lăsați tensiunea arterială să scadă și dacă sunteți somnoros, lăsați-vă să dormiți. Este ”Ziua națională a statului degeaba”.

Este o invenție inteligentă


Este nevoie de un strop de simț al umorului pentru a putea observa o zi fără observații. Bucurați-vă de odihnă. Astăzi este ziua în care să te eliberezi de orice, în cazul în care plănuiești să faci multe lucruri.

Articolul poate fi citit integral pe National Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel