16 ani de la cutremurul DEVASTATOR din Oceanul Indian. Peste 150.000 de morți

Sursa: http://www.australiangeographic.com.au
Sursa: http://www.australiangeographic.com.au

În urmă cu 16 ani, pe 26 decembrie 2004, un cutremur devastator a avut loc în largul coastelor indoneziene din Oceanul Indian.

Pe data de 26 decembrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 9,3 grade pe scara Richter a avut loc în Oceanul Indian, în largul coastelor indoneziene. Acesta a provocat mai multe valuri tsunami (de translație) care au afectat coastele indoneziene, indiene și africane. Cutremurul a fost al doilea înregistrat vreodată pe seismografe. Inițial, magnitudinea acestuia fusese înregistrată la 9,0 grade, ulterior fiind actualizată la 9,1 și 9,3.

În unele zone ale Indoneziei, valurile generate de cutremur au avut înălțimi de 30 de metri, 14 state riverane Oceanului Indian fiind afectate de acestea. Numărul de decese confirmate a fost de peste 150.000, dar alte mii de persoane au fost date dispărute în urma valurilor care au lovit coastele. 

Evenimentul din 26 decembrie 2004 este unul dintre cele mai tragice și distructive evenimente din istoria modernă și este cunoscut în spațiul internațional sub numele de Tsunami-ul din Asia. În sprijinul populației din țările afectate, organizațiile internaționale au donat peste 7 miliarde de dolari celor afectați de cutremur, în scopuri umanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel