15 reţinuţi în dosarul Romprest. Patronul Florian Walter e de negăsit

Patronul companiei de salubritate, Florian Walter, nu a fost găsit nici acum.

15 persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT din Ploieşti în dosarul Romprest. Procurorii vor solicita joi emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Florian Walter care este dat în consemn la frontieră, scrie stiritvr.

Patronul Romprest, Florian Walter, nu a fost prins, deşi anchetatorii erau miercuri optimişti. El nu a fost găsit acasă miercuri dimineaţă, când au avut loc percheziţiile, deşi cu o seară înainte era la domiciliu. Florian Walter este dat în consemn la frontieră.

Florian Walter este cel care l-a ajutat, în 2005, să fugă din ţară, prin Republica Moldova, pe fostul director al CFR, Mihail Necolaiciuc, prins în SUA după câţiva ani şi adus cu greu în ţară.

Citește și: Omul de afaceri Florian Walter, dat în consemn la frontieră

Procurorii vor cere joi Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Florian Walter şi arestarea altor 15 persoane reţinute noaptea trecută.

Potrivit procurorilor, patronul Romprest ar fi produs un prejudiciu total de aproape 20 de milioane de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Ar fi folosit reţeta clasică: contracte fictive şi firme fantomă. De exemplu, Romprest şi alte firme au susţinut că au cumpărat din Bulgaria 3000 de tone de clorură de calciu, achiziţie care nu a avut loc în realitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel