15 mai, PRIMELE MĂSURI de relaxare. Iohannis: SE ELIMINĂ PORTUL MĂȘTII afară, cu unele excepții

Klaus Iohannis anunţă măsura renunţării la purtarea măştii în aer liber. 

Klaus Iohannis a susținut, joi seară, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după ședința cu Cîțu, Barna, Bode, Ciucă, Mihăilă, Arafat și Pistol. Președintele a vorbit despre un calendar pentru o relaxare „precaută”.

„Așadar, vom avea o relaxare pas cu pas. Am elaborat calendarul, care cuprinde acești pași până pe 1 septembrie, urmând ca la sfârșitul verii să avem o reevaluare, pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste relaxări sunt condiționate de doi factori extremi de importanți - pe de-o parte, de evoluția pandemiei și, evident, de măsurat prin rata de incidență, pe cealaltă parte, gradul de vaccinare.

Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare și trebuie să ne vaccinăm. Așa de simplu este.

Și acum dați-mi voie să dau câteva exemple concrete de relaxare. Aceste măsuri au fost discutate astăzi în întâlnirea pe care am avut-o. Ele vor fi în detaliu enunțate de Comitetul Național și, în final, vom avea o Hotărâre de Guvern care impune aceste relaxări.

Avem date cheie. Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcționale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august.

Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască", a mai anunţat preşedintele Klaus Iohannis. 

Ce a mai anunţat preşedintele Iohannis

„Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul cu acești pași până pe 1 septembrie”, a explicat președintele.  „Din 15 mai, se elimină restricțiile de circulație noaptea și se elimină restricțiile de funcționare ale magazinelor”, a explicat președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel