15 ani de la moartea prințesei Diana

Vineri, 31 august 2012, se împlinesc 15 ani de când prințesa Diana a murit într-un accident rutier teribil. În încercarea de a scăpa de paparazzi, șoferul, Henri Paul a pierdut controlul volanului mașinii în care se aflau prințesa Diana și iubitul său, Dodi al-Fayed și au intrat într-un stâlp al tunelului Pont de l'Alma din Paris.

Autor: Andreea Iconaru

[caption id="attachment_227016" align="alignleft" width="276"] Sursa: Mediafax[/caption]

Pe 31 august 1997, o veste cumplită a zguduit o lume întreagă. Prințesa Marii Britanii, a fost implicată într-un accident destul de grav, murind la spital după încercările eșuate ale medicilor de a o resuscita. Lady Di și iubitul ei milionar epitean, Dodi al-Fayed, plecaseră la Paris pentru a petrece o noapte în vila acestuia. În acea seară, cei doi au luat cina la restaurant, când paparazzi și-au făcut apariția. Dodi a încercat o diversiune spunându-i șoferului să ducă mașina înapoi la vila sa. Henri Paul, garda personală, urma să fie noul șofer, chiar dacă acesta consumase alcool în cantități destul de mari.

Diversiunea a eșuat, iar mașina în care se aflau prințesa Diana și iubitul milionar egiptean a fost urmărită de fotografii de senzațional. În tunelul Pont de l'Alma, Henri Paul, care conducea cu o viteză estimată la 200 km/h, a pierdut controlul mașinii și s-au izbit de un stâlp. Paul și Dodi al-Fayed au murit pe loc, iar prințesa britanică a decedat la spital. În mașină se mai afla și bodyguardul prințesei, Trevor Rees-Jones, singurul supraviețuitor al teribilului accident. În urma anchetei, s-a stabilit că șoferul băuse de trei ori mai mult peste limita admisă în Franța.

Înmormântarea Dianei a avut loc pe 6 septembrie 1997, a fost difuzată și urmărită de aproximativ 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume. Trupul neînsuflețit a fost dus la vechea moșie a familiei sale. A fost îngropată pe o insuliță situată în mijlocul unui lac mic, ferită de blițurile aparatelor de fotografiat.

În urmă cu doar câteva zile, o nouă teorie șocantă despre moartea prințesei de Wales a fost în atenția presei. Avocatul Dianei, Michael Mansfield, susţine că ea a fost “asasinată” în 1997, pentru că intenţiona să publice un jurnal, în care demasca persoanele care s-au implicat cel mai mult în producţia de armament. „Toată lumea îşi aminteşte că prinţesa făcea campanie împotriva minelor antipersonal. Eu cred că plănuia diverse vizite. Fusese în Angola şi urma să meargă în Cambodgia. Un număr mare de mine antipersonal au fost fabricate de britanici. Ea susţinea că avea un jurnal periculos, prin care urma să expună persoanele cele mai implicate în piaţa britanică de armament”, a declarat Michael Mansfield.

"€œPrințesa inimilor” sau €"prințesa poporului”, așa cum o numeau britanicii, a rămas în istorie și în mințile tuturor prin bunătatea și grația sa, dar și prin destinul său tragic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel