Urmărește emisiunea live


15.000 de oameni, evacuați vineri pentru dezamorsarea unei bombe din Al Doilea Război Mondial

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

În Germania vor fi evacuate aproximativ 15.000 de persoane pentru operaţiunea de dezamorsare a unei bombe din Al Doilea Război Mondial.

Operaţiunea de dezamorsare a unei bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperită pe un şantier dintr-o zonă rezidenţială a oraşului Chemnitz, situat în estul Germaniei, va conduce vineri la evacuarea a 15.000 de locuitori de pe o rază de o mie de metri, informează joi EFE, scrie Agerpres. 

Autorităţile locale au precizat într-un comunicat emis joi că în urma consultării tuturor părţilor implicate şi după "o evaluare atentă a opţiunilor limitate" ca urmare a pandemiei de coronavirus, evacuarea va începe vineri, la ora locală 06:00 (05:00 GMT).

Localnicii, nevoiți să își caute cazare 



Administraţia oraşului a solicitat tuturor locuitorilor afectaţi să îşi organizeze personal cazarea temporară, adăugând că, în cazul celor care nu găsesc un adăpost alternativ, autorităţile vor furniza pe tot parcursul zilei informaţii cu privire la opţiunile posibile.

Potrivit comunicatului, persoanele afectate sunt rugate să părăsească perimetrul cât mai curând posibil deoarece dezamorsarea bombei de aviaţie, de 250 de kilograme şi de fabricaţie americană, poate începe numai după ce zona vizată a fost evacuată.

Cât de repede se termină acțiunea 



"Prin urmare, rapiditatea operaţiunii depinde în mare măsură de participarea persoanelor afectate de evacuare", a reamintit conducerea oraşului, adăugând că nu se poate preciza deocamdată când va fi posibilă revenirea locuitorilor la casele lor.

Totodată, şcolile, grădiniţele, creşele, policlinicile, companiile şi furnizorii de servicii trebuie să îşi întrerupă activitatea pe parcursul operaţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel