14 ani de la cea mai mare tragedie de pe şoselele din România - Mihăileşti

Mihăilești, 24 mai, 2004
Mihăilești, 24 mai, 2004

Astăzi se împlinesc 14 ani de la cea mai mare tragedie care a avut loc pe drumurile din România, explozia de la Mihăileşti. 

În data de 24 mai 2004 a avut loc poate cea mai mare tragedie produsă pe drumurile din România: explozia de la Mihăileşti. În data de 24 mai 2004, la ora 5:50 în comuna Mihăilești, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, un camion care transporta azotat de amoniu a explodat după ce a fost implicat într-un accident. Camionul care era încărcat cu 400 de saci de azotat de amoniu de la Combinatul Chimic Doljchim s-a răsturnat şi a luat foc. Ulterior a avut loc explozia care a distrus tot. 

Bilanțul victimelor arată că au fost 18 decedați  (doi ziariști, șapte pompieri militari, opt localnici și șoferul camionului), alte 13 persoane fiind rănite.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metris-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a distrus aproape tot pe o rază de circa un kilometru: a spulberat oamenii aflaţi la faţa locului, maşinile de intervenţie şi cele din trafic, afectând serios şi casele din zonă - ferestrele şi acoperişurile. 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel