135 de procurori, în apărarea DNA

Procurorii DNA cer CSM să le fie apărată reputaţia profesională şi independenţa, într-o scrisoare trimisă CSM.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să iniţieze şi să transmită Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de apărare a reputaţiei profesionale şi a independenţei procurorilor, ca urmare a afirmaţiilor făcute în spaţiul public de persoane ce deţin funcţii publice sau politice prin care ar fi acreditat ideea că procurorii anticorupţie administrează probe cu încălcarea legii, informează vineri DNA, citată de Agerpres.

"Noi, procurorii DNA, ne-am confruntat în ultimii ani, direct sau indirect, cu atacuri care au venit prin intermediul mass-media de la persoanele pe care le-am cercetat, le-am trimis în judecată sau care au fost condamnate în dosarele instrumentate de noi. Am suportat, chiar dacă acest atacuri ne-au afectat direct viaţa, prin impactul emoţional negativ asupra noastră, asupra familiilor noastre, a prietenilor şi cercului de cunoscuţi." se spune în scrisoare. Procurorii mai scriu că solicită CSM ca toate aceste afirmaţii, unele dintre ele de o gravitate deosebită, sunt nefondate, iar scopul lor este de a-i discredita profesional şi de a induce opiniei publice ideea că procurorii DNA sunt abuzivi, neprofesionişti sau lipsiţi de orice etică.

Un alt aspect important din această scrisoare este că aceşti 135 de procurori îşi exprimă dezacordul cu privire la propunerea pe care ministrul Tudorel Toader a făcut-o, de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel