13 martie, ziua în care deschidem umbrelele la interior. Verifică toate bateriile din casă

Fotografie creată de daniyal ghanavati, de la Pexels
Fotografie creată de daniyal ghanavati, de la Pexels

13 martie este ziua în care sărbătorim bijuteriile, dar şi în care deschidem umbrelele în spaţii închise. De asemenea, ar fi bine să verificăm toate bateriile. 

Ziua bijuteriilor

Ziua bijuteriilor (#JewelDay) este prilejul perfect de a pune în valoare giuvaiere vechi sau de a cumpăra podoabe noi. Este o zi care încurajează oamenii nu doar să poarte şi să se bucure de bijuterii, ci şi să aprecieze artizanii care muncesc din greu şi cu multă migală pentru crearea unor astfel de ornamente.

Cuvânt jewel (bijuterie, în engleză) îşi are originea în latinescul jocale, care înseamnă jucărie sau hobby. O bijuterie este un ornament confecţionat dintr-o piatră preţioasă sau semipreţioasă, naturală sau artificială. Oamenii au purtat bijuterii începând cu multe secole în urmă şi mulţi le văd ca o modalitate de a-şi reflecta statutul social. În ziua de astăzi, oamenii poartă ornamente de toate formele şi mărimile atât în scopuri funcţionale, cât şi în scopuri decorative.

Ziua păpuşii Ken

Ziua păpuşii Ken (#KenDay) celebrează lansarea de către producătorul Mattel a partenerului celebrei Barbie, cu prilejul unui târg de jucării din 1961 la New York. Barbie a fost lansată cu doi ani înainte la acelaşi târg.

Păpuşa Ken a fost botezată după Ken Handler, fiul lui Ruth şi Elliot Handler, doi dintre fondatorii companiei Mattel. Ruth este cea care a inventat păpuşa Barbie, botezată după fiica ei, Barbara.

Modelul original Ken purta pantaloni scurţi de înot de culoare roşie şi un prosop galben şi putea fi achiziţionat pentru 3,5 dolari la vremea respectivă. Exista o variantă blondă şi una brunetă. Iniţial, Ken avea braţe drepte şi imobile, iar capul i se putea mişca doar la stânga sau la dreapta. În 1977, a fost lansat superstarul Ken, prevăzut cu braţe flexibile, cap pivotant, corp mai musculos şi lenjerie mulată. De-a lungul timpului, stilurile de vestimentaţie ale lui Ken au reflectat modele timpului. Primul Ken afro-american a fost lansat în 1981 ca parte din gama Sunsational Malibu Ken, potrivit checkiday.com.

Ken şi Barbie s-au întâlnit pe platoul unei reclame de televiziune în 1961. Barbie şi Ken sunt originari din oraşului ficţional Willows, Wisconsin. Cel mai bun prieten al lui Ken, Alan Sherwood, a fost lansat în 1964, iar Ken are un frate mai mic pe nume Tommy. Ken a avut peste 40 de cariere de-a lungul timpului, printre care om de afaceri, atlet, pilot şi actor. A apărut în pelicula Toy Story 3. Ken şi Barbie s-au despărţit, potrivit Mattel, de Valentine's Day în 2004, dar au rămas prieteni. Barbie a avut pentru o scurtă perioadă un nou iubit, Blaine Gordo, dar s-a împăcat cu Ken de Valentine's Day în 2011, anul celei de-a 50-a aniversări a păpuşilor.

Ziua şamponului uscat

Ziua şamponului uscat (#DryShampooDay) a fost iniţiată în 2017 de Klorane, un brand francez din domeniul produselor de frumuseţe, ca o modalitate de a celebra această armă secretă a oamenilor ocupaţi împotriva părului unsuros, zburlit şi uscat.

Şamponul uscat are o istorie îndelungată fiind folosit încă din secolul al XV-lea în Asia, unde oamenii utilizau argilă pentru a-şi împrospăta părul, iar în anii 1700-1800, europenii extrăgeau amidon din cartofi pentru a-şi revigoara părul de dedesubtul perucilor.

Primul şampon uscat comercial a fost lansat în 1940 devenind rapid un produs popular pentru abilităţile sale de a aranja rapid părul răvăşit.

Ziua în care deschizi o umbrelă în interior

Toată lumea ştie că deschiderea unei umbrele în interior aduce ghinion. Însă este oare vreo urmă de adevăr în spatele acestei vechi superstiţii?

Ziua în care deschizi o umbrelă în interior (#OpenAnUmbrellaIndoorsDay) a fost inaugurată în 2003 de Thomas Knibb din dorinţa de a sfida superstiţiile şi de a-i însemna pe oameni să observe că nu există nicio urmare nefastă dacă deschizi o umbrelă în interior.

Ziua apărătorilor pentru urechi

Vântul rece de iarnă este de acum doar o amintire, iar primăvara îşi face simţită prezenţa (asta doar dacă nu eşti cumva în Australia, unde abia se instalează toamna). Ne putem bucura în sfârşit de zilele calde care urmează şi renunţa la hainele groase. Cu excepţia... apărătorilor pentru urechi, care ne reamintesc că vremea de primăvară poate fi nu doar imprevizibilă, dar şi înşelătoare şi a căror utilitate este celebrată pe 13 martie cu prilejul Zilei apărătorilor pentru urechi (#EarmuffDay).

Apărătorile pentru urechi au fost inventate în 1873 de americanul Chester Greenwood.

Ziua Smart&Sexy

Ziua Smart&Sexy este dedicată inteligenţei şi frumuseţii feminine, calităţi care nu se exclud, ci dimpotrivă, pot forma o combinaţie puternică.

Îniţiată de Alianţa Organizaţiilor nonprofit de dezvoltare a carierei (ACDN), care ajută mii de femei în fiecare an să devină mai încrezătoare în forţele proprii, îşi propune să demonstreze că femeile pot fi în egală măsură inteligente şi atractive, scrie Agerpres.

Ziua verificării bateriilor

Ziua verificării bateriilor (#CheckYourBatteriesDay) atrage atenţia asupra importanţei schimbării din timp a bateriilor unor dispozitive din locuinţă cum ar fi detectoarele de fum, de monoxid de carbon sau de radon.

Schimbarea bateriilor în fiecare lună şi înlocuirea alarmei de fum la fiecare 10 ani poate proteja locuinţele, salva vieţi şi reduce cheltuielile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel