12 sfaturi utile pentru prevenirea accidentelor pe munte. Ce să faci dacă te rătăcești

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Salvamontiștii oferă 12 sfaturi utile pentru prevenirea și reducerea numărului de accidente care au loc pe munte. Află ce trebuie să faci dacă te rătăcești și ce măsuri trebuie să iei în cazul unui accident.

Salvamontiștii clujeni au distribuit pe Facebook câteva sfaturi utile pe munte, care sunt oferite printr-o noua campanie națională inițiată de Salvamont România.

Prin această campanie salvamontiștii români încearcă să ajute la prevenirea accidentelor montane, să reducă numărul de accidente și să popularizeze sistemul de alarmare și măsurile ce trebuie întreprinse în cazul producerii unui accident montan, scrie Monitorul de Cluj.

150.000 de fluturași cu aceste sfaturi vor fi distribuite în toată țara, în zone turistice.

Sfaturi utile pe munte, de la salvamontiști: 

1. Alegeți traseele turistice montane sau pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă în funcție de experiența și pregătirea dumneavoastră.

2. Indiferent de sezon sau de activitățile pe care doriți să le practicați, plecați pe munte cu îmbrăcăminte și echipament adecvat.  

3. Evitați să plecați singur la drum. Informați familia, cabanierul sau Salvamontul asupra traseului pe care doriți să îl urmați.

4. Solicitați prin Dispeceratul Național SALVAMONT echipelor Salvamont informații despre starea traseelor turistice, a pârtiilor, pericolelor, prognoza meteo din zona montană de interes.

5. Folosiți doar trasee marcate, nu vă abateți de la traseu, evitați scurtăturile. În cazul apariției unor dificultăți pe traseu sau a înrăutățirii vremii, retrageți-vă la cea mai apropiată cabană.

6. Nu consumați băuturi alcoolice înainte și în timpul excursiei.  

7. Nu deteriorați amenajările turistice, marcajele și indicatoarele.

8. În caz de rătăcire, păstrați unitatea grupului. Rămâneți treji și conștienți. Mișcați-vă pe loc pentru a preveni hipotermia.

9. În caz de accident reacționați prompt și eficace pentru a proteja și asigura accidentatul.

10. Anunțați echipa SALVAMONT specificând următoarele: ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul, locul unde se găsesc persoanele accidentate.

11. Nu uitați să vă informați din timp despre telefoanele utile, apelați pentru informații și urgențe la Dispeceratul Național SALVAMONT (0725826668)  

12. Instalați pe telefon și folosiți cu încredere aplicația SALVAMONT

Echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel